Dickenmessung von dünnen und transparenten Schichten

Die Spectro-MIR-10 sind Infrarotsensoren, die sich für Dickenmessungen während des Veredelungsprozesses von recyceltem Kunststoff zu Kunststofffolien, auch bekannt als Recken, eignen.

Roll of packaging film on the machine food factory

Als gerycycled plastic middels een extrusie proces is verwerkt tot plastic folie, moet deze folie worden afgewerkt. De eindklant heeft vaak verschillende wensen. Eén van deze wensen is de juiste dikte. Om het plastic af te kunnen werken tot het gewenste eindproduct moet het folie dus worden gestretcht.

Stretchen

Bij stretchen wordt het hoofdmateriaal van de folie uitgerekt tot de gewenste dikte is bereikt. Een diktemeting van folies is daarbij cruciaal om het productieproces te beoordelen en fouten te elimineren.

Diktemeting met de SPECTRO-MIR-10

Sensor Instruments biedt SPECTRO-MIR-10 infraroodsensoren om de juiste dikte te meten.  Hiermee is het mogelijk om zowel tijdens het productieproces (inline) een diktemeting van folies te doen als erbuiten (offline). De sensor maakt gebruik van infrarood licht MIR (Medium Infrared Range) binnen een specifieke golflengte.

Om de dikte te bepalen (0-meting) schijnt de sensor het infrarood licht op een metalen ijkplaat. Naast het uitzenden van licht kan de sensor ook ontvangen met behulp van twee detectoren. De ene detector legt de referentiewaarde vast. De ander vangt het licht op dat gereflecteerd wordt door de folie of de metalen achtergrond.

Met het verschil in de gemeten waarden wordt bepaald wat de dikte van de gemeten folie is. De gewenste foliedikte kan met behulp van bijgeleverde software ingeleerd worden. Zo kunnen er ook tolerantiewaarden worden toegekend aan de diktemeting van folies. Foutieve productie wordt tijdig herkend en verwijderd. Zo wordt de kwaliteit bewaakt.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden met olie? Overweeg dan een diktemeting van olie met infraroodsensoren.

Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter!

Persoonlijk advies over Diktemeting van dunne en transparante folies?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt