Kontrolle der Durchfahrt mit Nummernschilderkennung

Die Nummernschilderkennung wird eingesetzt, wenn der Zugang zu einem Fahrzeug eingeschränkt ist, z. B. in Privatgaragen eines Unternehmens. Sie kann auch zu Überwachungs- oder Sicherheitszwecken eingesetzt werden, wenn jedem vorbeifahrenden Fahrzeug der Zugang zu einem Gebäude oder Gelände gewährt wird.
ANPR camera

Observeren, registreren en toegang verlenen bij poorten en slagbomen

De doorgang en beveiliging van voertuigen bij slagbomen, poorten, speedgates, etc. wordt geregeld met behulp van een groot aanbod aan sensoren. Met een detectielus kan een voertuig gedetecteerd worden als deze zich op het wegdek bevindt of met een fotocel of een lichtscherm kan voorkomen worden dat een poort oder slagboom dichtgaat als er nog een voertuig doorheen rijdt. Kentekenherkenning wordt ingezet wanneer er beperkte toegang kan worden verleend aan een voertuig.

Neem bijvoorbeeld een privé garage van een bedrijf. Hier mogen alleen werknemers of geregistreerde gasten worden toegelaten. Daarvoor kan kentekenherkenning worden gebruikt. Als het kenteken wordt herkend in het systeem zal de poort of slagboom open gaan.

Het kan ook zo zijn dat ieder voertuig toegelaten mag worden tot het gebouw of terrein. Hier wordt kentekenherkenning gebruikt met het doeleinde om te observeren welke auto’s en hoe vaak ze de slagboom of poort passeren. Hierbij worden de kentekens gebruikt voor de observatie en controle van de gebouwen en terreinen.

De ANPR camera

De ANPR camera staat voor Automatic Number Plate Recognition, ook wel automatische kentekenherkenning genoemd. Deze ANPR camera scant de kentekens van de voertuigen die de slagboom of poort naderen. Bij een beperkte toegang worden alleen de kentekens geaccepteerd die opgeslagen zijn op de web-interface. Het beeld van het kenteken wordt verzonden naar de recorder. Bij een herkenning in de interface schakelt de slagboom of poort door te openen. Zo worden kentekens die niet worden herkend niet toegelaten tot een garage of ander gebouw of terrein. Als ieder voertuig toegang verleend mag worden, wordt het kenteken gescand en de slagboom of poort geopend. De kentekens worden opgeslagen op een recorder en kunnen in de toekomst worden opgezocht, bijvoorbeeld bij een overval of een andere verdachte situatie.

Wij bieden een aantal kant en klare setjes aan op de website. Deze bestaan uit een ANPR camera met een recorder en de mogelijkheid voor bekabeling en montagebeugels. Voor meer informatie over de ANPR camera kunt u contact opnemen via info@sensor.nl oder rufen Sie uns an unter +31 (0)416 378 239

Menno Reijnders

Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter!

Persoonlijk advies over Doorgang regelen met kentekenherkenning?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt