Parken großer Fahrzeuge mit Positionierungslasern

De ZQ1-ML is een speciale serie high-performance positioneringslasers van Z-Laser geschikt om een lijn te projecteren langs een loods of garage om het inparkeren van grote voertuigen te vergemakkelijken voor de chauffeur.

Inparkeren vrachtwagens met positioningslasers

Uitdagende omstandigheden bij inparkeren bij laadperrons of garages

Het achteruit inparkeren van grote voertuigen zoals ambulances, brandweerwagens, vrachtwagens, etc. leidt in sommige situaties tot grote uitdagingen. Vaak is de opening van een laadperron of een garage zeer smal en vraagt bij het inparkeren om sterke stuurkunsten van de bestuurder. Daar komt bij dat wanneer het slecht weer is, zoals bij regen of sneeuw en in vervuilde omgevingen waar de lijnen op de weg niet meer zichtbaar zijn wordt dit inparkeren alleen maar ingewikkelder. Het maken van een stuurfout van een bestuurder kan grote gevolgen hebben. Bollards en markeringen op de weg kunnen hier dan weinig bescherming bieden als er een vrachtwagen tegenaan rijdt. De schade leidt tot hoge kosten. Ook kan de laadperron waarschijnlijk dagen niet in gebruik genomen worden na een incident.

High-performance positioneringslasers voor het eenvoudig inparkeren binnen de lijnprojecties

Om dit op te lossen is er nu een unieke oplossing beschikbaar op de laser markt. Twee high-performance lasers projecteren hierbij aan weerszijden van de loods een perfect zichtbare lijn. Op deze manier kan de bestuurder op een nauwkeurige wijze de vrachtwagen binnen deze lijnprojecties inparkeren. Een vereiste is wel dat de lasers veilig zijn voor het gebruik in de buurt van mensen. Alle bestaande lasers op de markt met een sterk vermogen zitten echter in een onveilige laserklasse (3R of hoger). De Magic Line serie lost dit op door het hoge vermogen van de sensor te combineren met een veilige laserklasse (2M).

Die ZQ1- ML (Magic-Line) is een high-performance positioneringlaser van Z-Laser die in staat is om een lijn te projecteren langs een loods of garage om het inparkeren van grote voertuigen te vergemakkelijken voor de bestuurder. De positioneringlaser is beschikbaar als een groene of als rode laser met een vermogen tot 700 mW. Dit sterke vermogen in combinatie met een veilige laserklasse (2M) maakt dit een unieke laser oplossing en geschikt in de meest uitdagende positionering toepassingen op de markt. De lijnlaser is beschikbaar met een openingshoek van 40º, 60º of 100º. Daarnaast heeft de laser een IP67 beschermingsklasse en is dus bestand tegen de hevige weersomstandigheden bij loodsen en garages. De geïntegreerde actieve koeler zorgt bovendien voor de continue regulatie van de temperatuur van de lijnlaser.

Meer weten over Inparkeren grote voertuigen met positioneringslasers

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.