Lkw noch in Kippstellung auf einer Baustelle

Die LAM-Abstandslaser eignen sich für die Erkennung der Laderampe eines Lkw beim Verlassen einer Baustelle, um zu prüfen, ob dieser noch in Kippstellung ist.
Ein Muldenkipper kippt Kies auf einer Ausgrabungsstätte, einem Landschaftsbau

Detectie van de laadbak van vrachtwagen bij verlaten van een bouwplaats

Ein Lkw transportiert tagein, tagaus Materialien von A nach B. Am Zielort müssen die Materialien auf einer Baustelle entladen werden. Dann fährt der Lkw los, um eine neue Ladung abzuholen. Der Fahrer kann jedoch vergessen, dass die Laderampe, auch Kipper genannt, des Lkw beim Verlassen der Baustelle noch in Kippstellung ist. Dies führt zu gefährlichen Situationen oder sogar zu Unfällen.

Om dit te voorkomen wordt op een bouwplaats, bij het op en afrijden, een afstandslaser (proximity sensor) gepositioneerd. Deze detecteert of de kipper of laadbak van de vrachtwagen nog in kiepstand staat. Deze sensor wordt bij de op/afrit geplaatst van de bouwplaats en detecteert de maximale hoogte van de bak. Wanneer de bak openstaat gaat er een alarm / waarschuwing af voor de chauffeur.

LAM-Abstandslaser von Sensor Partners

Die LAM 52.1 is een industriële afstandslaser met een bereik tot 150 meter op reflector en 30 meter direct op de vrachtwagen. Hierdoor kan er vanaf één kant gedetecteerd worden of de vrachtwagenbak open staat. De digitale uitgang maakt het mogelijk om aan te geven of een object zich op een bepaalde positie bevindt. Dus kan deze sensor van een grote afstand detecteren of de laadklep van de vrachtwagen nog in kiepstand staat of dat deze gewoon verder zijn weg kan vervolgen. Met de IP65 dichtingsgraad is de sensor te gebruiken in de buitenlucht op en rondom de bouwplaats.

Die LAM 71.101 is ook een hele snelle en compacte industriële afstandslaser. Deze levert unieke prestaties en detecteert de openstaande laadbak van de klipper feilloos, ook op hogere snelheden. Daarbij kan deze sensor in proximity mode (dus zonder reflector) direct een vrachtwagen detecteren op 70 meter afstand. Hierdoor kan er een bredere doorgang gemonitord worden. Met de IP67 dichtingsgraad is de sensor te gebruiken in de buitenlucht op en rondom de bouwplaats. Daarnaast blijft de sensor prima functioneren in koude omstandigheden, tot -40 °C! Bijkomend voordeel is laserklasse 1, oogveilig dus.

Menno Reijnders

Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter!

Persoonlijk advies over Vrachtwagen nog in kiepstand op een bouwplaats?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt