Prüfung von Öl auf Metalloberflächen durch Öldetektionen und Ölmessungen

Die Spectro-M-10-MIR sind Infrarotsensoren, die geeignet sind, das Vorhandensein von Öl und gleichzeitig die Menge an Öl (CH1) auf Metalloberflächen zu erkennen. Dies macht das Reinigungssystem effektiver und effizienter.

In deze toepassing behandelen we infraroodsensoren met een specifieke golflengte. Deze sensoren kunnen worden ingezet bij metalen objecten voor oliedetecties. 

Olierestanten monitoren op metalen producten

In de metaalverwerkende industrie worden verschillende metalen door bewerkingsprocessen geleid. Denk hierbij aan metalen zoals ijzer, (roestvrij)staal, titanium en koper. Om deze te bewerken tot bijvoorbeeld platen, buizen of kogel(lager)s zijn er industriële processen. Dit zijn processen zoals ponsen, boren, slijpen en frezen. Hierin is het cruciaal om zowel het metaal als de metaalverwerkingsmachine, zoals een draaibank, te beschermen. Bijvoorbeeld met olie, om beschadigende frictie te voorkomen. Echter, na verwerking is deze olie een hinderende factor. Metalen moeten namelijk gereinigd worden. Als dit niet goed gaat vormt het restant olie een risico. Bij gebruik in elektrische systemen beperkt de olie de geleiding van het systeem. Dit kan levensgevaarlijke gevolgen hebben in systemen zoals elektrische poorten. Infraroodsensoren zijn een manier om dit te verhelpen. Deze sensoren kunnen oliedetecties uitvoeren en olierestanten meten. 

Aanwezigheid en hoeveelheid olie meten met structuursensoren

Oliedetecties en -metingen behoren tot dé functionaliteiten van de SPEKTRO-M-10-MIR von Sensor Instruments. De sensoren detecteren de aanwezigheid van olie, maar meten ook de hoeveelheid (CH1). Dit is door middel van een referentiemeting (CH0) van een oppervlak zonder olie waarmee de sensor het verschil bepaalt. Dit biedt niet alleen zekerheid over de aanwezigheid van olie maar maakt het schoonmaaksysteem effectiever en efficiënter.

Ook te weten komen over de mogelijkheden voor het bepalen van de dikte van een olielaag? Doe dan een Dickenmessung von Öl op metalen oppervlakten. 

Menno Reijnders

Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter!

Persoonlijk advies over Inspectie van olie op metalen oppervlakten door oliedetecties en oliemetingen?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt