Laserprojektionen für die Paketsortierung

In Verbindung mit einer Kamera oder einem Bewegungssensor ermöglicht der Laserprojektor ZLP1 die kontinuierliche Projektion auf bewegte Oberflächen.
Laserprojektor

Ideaal voor het sorteren van pakketten, maar ook praktisch voor assemblage op de transportband.

Met als resultaat een verhoogde kwaliteit, verhoogde productie en besparing van tijd en geld.

 

Pakketsortering is een essentieel onderdeel van het logistieke proces, en het gebruik van laserprojectoren in combinatie met een camera of bewegingssensor kan aanzienlijke voordelen bieden. De laserprojector, zoals de ZLP1 van Z-laser, maakt continue projectie op bewegende oppervlakken mogelijk, wat ideaal is voor het sorteren van pakketten.

Bij pakketsortering wordt de camera of bewegingssensor gebruikt om de bewegingen en locaties van de pakketten te detecteren. De laserprojector projecteert vervolgens continu visuele markeringen op de pakketten terwijl ze over de transportband bewegen. Deze markeringen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit letters, cijfers en barcodes. 

Door de continue projectie van de laserprojector kunnen de pakketten gemakkelijk worden geïdentificeerd door een operator of camerasysteem en gevolgd worden tijdens het sorteerproces. Dit helpt bij het nauwkeurig en efficiënt leiden van de pakketten naar de juiste bestemmingen op basis van hun kenmerken of barcodes. Het verbetert de snelheid en accuraatheid van het sorteerproces, waardoor fouten en vertragingen worden geminimaliseerd. 

Naast pakketsortering kan deze toepassing van de laserprojector ook praktisch zijn voor assemblage op de transportband. De continue projectie kan dienen als een visuele gids voor werknemers die componenten moeten assembleren terwijl ze zich op een bewegende transportband bevinden. Dit vergemakkelijkt het nauwkeurig en efficiënt uitvoeren van de assemblagetaken, zelfs bij een dynamische werkomgeving.

Kortom, de pakketsorteringstoepassing van Z-laser maakt gebruik van laserprojectoren om continue projectie op bewegende oppervlakken mogelijk te maken. Dit biedt voordelen zoals verbeterde nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie bij het sorteren van pakketten, evenals praktische ondersteuning bij assemblagetaken op een transportband.

1. Pakketoriëntatie: Lasers kunnen worden gebruikt om de oriëntatie van pakketten te detecteren en te controleren. Door een laserstraal over het oppervlak van het pakket te projecteren, kan het systeem de positie, afmetingen en vorm van het pakket bepalen. Dit helpt bij het bepalen van de juiste sorteerlocatie op basis van de pakketgrootte of specifieke vereisten.

  1. Pakketoriëntatie: Lasers kunnen worden gebruikt om de oriëntatie van pakketten te detecteren en te controleren. Door een laserstraal over het oppervlak van het pakket te projecteren, kan het systeem de positie, afmetingen en vorm van het pakket bepalen. Dit helpt bij het bepalen van de juiste sorteerlocatie op basis van de pakketgrootte of specifieke vereisten.
  2. Sorteerindicatie: Lasers kunnen worden gebruikt om visuele indicaties te geven aan operators of sorteermachines. Bijvoorbeeld, door de laserstraal te richten op een specifieke locatie of container, kan het systeem aangeven waar het pakket moet worden geplaatst voor verdere verwerking of verzending. Dit verbetert de nauwkeurigheid en efficiëntie van het sorteerproces.
  3. Automatische sortering: In combinatie met geavanceerde beeldverwerkingsalgoritmen kan een lasersysteem pakketten automatisch sorteren op basis van verschillende criteria, zoals bestemming, grootte of gewicht. De laser kan worden gebruikt om de benodigde gegevens te verzamelen en de beeldverwerkingstechnologie kan de pakketten analyseren en toewijzen aan de juiste sorteerlocaties.
  4. Foutdetectie en afwijzing: Lasers kunnen ook worden gebruikt voor foutdetectie tijdens het sorteerproces. Door de laserprojectie over het oppervlak van het pakket te bewegen, kan het systeem eventuele beschadigingen, ontbrekende labels of andere afwijkingen detecteren. Pakketten die niet voldoen aan de vereiste normen kunnen automatisch worden afgewezen of naar een aparte sorteerlocatie worden gestuurd voor verdere controle.
Roeland van Meijl

Laser-Spezialist

Roeland van Meijl

Persoonlijk advies over de Laserprojecties voor pakketsortering?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Thermografie-Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt