Laserprojektionen für Pick by Light

Pick-by-Light ist eine bewährte Anwendung, bei der Laserprojektoren eingesetzt werden, um die Effizienz, Genauigkeit und Führung der Mitarbeiter zu verbessern. Bei der Kommissionierung von Teilen und Materialien ist es wichtig, nicht die falschen Teile zu nehmen.

Laserprojektoren

Door het gebruik van de laserprojector ben je er zeker van dat de werknemers de juiste onderdelen of materialen pakken. Dit vereenvoudigt en verhoogt de kwaliteit van het proces.
Een bijkomend voordeel is dat je met gebruik van deze toepassing eenvoudig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt inzetten.
Al met al een schitterende toepassing die de kwaliteit, snelheid en opbrengst van het proces verhoogd!

Bij het verzamelen van onderdelen of materialen moet ervoor worden gezorgd dat er geen verkeerde onderdelen worden gepakt. Ondanks het weergeven van de verzamelpositie op een monitor, kan een gebrek aan concentratie of vermoeidheid bij de werknemer leiden tot onjuiste handelingen. Het gebruik van laserprojectoren maakt 100% kwaliteit bij het verzamelen mogelijk, omdat het te verzamelen onderdeel uniek gemarkeerd is. De visuele ondersteuning maakt ook een grotere flexibiliteit mogelijk bij het inzetten van personeel. Denk hierbij aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

1. Locatie-indicatie: Een laser kan worden gebruikt om de exacte locatie aan te geven waar een operator een item moet ophalen of pakken. De laserprojectie kan worden gericht op een specifiek vak of plank waar het item zich bevindt. Door de helderheid en zichtbaarheid van de laserstraal kan de operator snel en nauwkeurig de juiste locatie identificeren.
2. Instructies en signalering: Lasers kunnen worden gebruikt om visuele instructies te geven aan operators. Bijvoorbeeld, een laserprojectie kan worden gebruikt om een operator te begeleiden naar de volgende pick-locatie of om aan te geven welk item moet worden opgepakt of moet worden geplaatst. Daarnaast kan de kleur van de laserstraal worden gebruikt om specifieke informatie te communiceren, zoals de prioriteit van een taak of het type artikel dat moet worden opgehaald.
3. Kwaliteitscontrole: Laserprojectoren kunnen ook worden gebruikt voor kwaliteitscontrole tijdens het pick-by-light-proces. Bijvoorbeeld, door een laserprojectie in een bepaalde vorm te projecteren waardoor de werknemer kan zien of het onderdeel ook op de juiste plaats is gepositioneerd.
4. Veiligheid en ergonomie: Lasers kunnen worden gebruikt om de veiligheid en ergonomie van het pick-by-light-systeem te verbeteren. Bijvoorbeeld, door lasers te gebruiken om veilige paden aan te geven waar operators kunnen bewegen, kunnen botsingen en ongevallen worden voorkomen. Bovendien kan de positionering van de laserstralen worden aangepast aan de specifieke werkhouding van de operator, waardoor ongemak en vermoeidheid worden verminderd.

Het gebruik van laserprojectoren in het Pick-by-Light-systeem zorgt voor aanzienlijk hogere snelheden, minder fouten en duidelijkere begeleiding voor werknemers. Elke te verzamelen opject is uniek gemarkeerd met behulp van de laserprojector, waardoor 100% kwaliteit bij het verzamelen mogelijk is. De laserprojector projecteert een lichtpunt of een specifieke markering direct op het onderdeel dat moet worden verzameld, waardoor het voor de werknemer gemakkelijker wordt om het juiste onderdeel te identificeren.
De visuele ondersteuning van de laserprojector maakt ook een grotere flexibiliteit mogelijk bij het inzetten van personeel. Nieuwe medewerkers kunnen snel en eenvoudig worden opgeleid door simpelweg de gemarkeerde onderdelen te volgen die door de laserprojector worden weergegeven. Dit vermindert de trainingstijd en maakt het mogelijk om snel nieuwe medewerkers in te zetten in het proces.

Het gebruik van laserprojectoren bij Pick-by-Light resulteert in hogere snelheden, minder fouten en duidelijkere begeleiding voor werknemers. De visuele markeringen die door de laserprojector worden geprojecteerd, maken het gemakkelijker voor werknemers om het juiste onderdeel te identificeren en verzamelen, waardoor verkeerde leveringen worden voorkomen. Dit leidt tot een hogere kwaliteit en efficiëntie in het proces, evenals een grotere flexibiliteit bij het inzetten van personeel.

Kortom, het gebruik van laserprojectoren in het Pick-by-Light-systeem van Z-laser biedt aanzienlijke voordelen, waaronder hogere snelheden, minder fouten en duidelijkere begeleiding voor werknemers. Het zorgt voor 100% kwaliteit bij het verzamelen van objecten, vermindert de trainingstijd voor nieuwe medewerkers en maakt een grotere flexibiliteit mogelijk bij het inzetten van personeel.

Roeland van Meijl

Laser-Spezialist

Roeland van Meijl

Persoonlijk advies over de Laserprojecties voor pick by light?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Thermografie-Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt