Rolltreppen (Radar)

Die SpaceMotion-Radarsensoren von Telco Sensors eignen sich zur Erfassung von Bewegungen im Bereich von Rolltreppen. Nur in dem Moment, in dem sich eine Person oder ein Objekt der Rolltreppe nähert, schaltet sich die Rolltreppe nach der Erfassung durch den Sensor ein, um Strom zu sparen.

roltrappen

De efficiënte doorstroom van mensen in openbare ruimtes

Roltrappen zijn terug te vinden in veel openbare gebouwen zowel indoor als outdoor zoals op luchthavens, winkelcentra, treinstations, etc. Het is vaak niet nodig dat deze roltrappen constant aan staan. Pas wanneer een persoon de roltrap nadert moet de roltrap gaan lopen. Op het moment dat er geen toeloop is van passagiers bij de trap zijn er twee mogelijke manieren om stroom te besparen. De roltrap gaat over in een lagere snelheid of hij wordt in een stand-by-stand gezet, waardoor de treden van de roltrap stilstaan. Met behulp van radar sensoren wordt er een bewegingsdetectie rondom de roltrappen uitgevoerd. Wanneer een persoon de roltrap nadert, herkent de radar sensor een vorm van beweging, waarna de roltrap schakelt en begint te bewegen.

Radarsensoren van Telco Sensors

SMM serie (SpaceMotion)

De SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die geschikt is om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied rondom de roltrap. Door het gebruik van microgolven en door de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand. Hiermee kan hij dus volledig uit het zicht weggewerkt worden.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren, zoals bijvoorbeeld de bewegende leuning van roltrappen.

Meer weten over Roltrappen (radar)

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.