Temperaturmessungen von Schokolade

Die i-Tec Mini-Serie eignet sich dank ihrer diskreten Installation und der Möglichkeit der berührungslosen Messung für die Temperaturüberwachung bei der Schokoladenherstellung.
Reihen von Füllungen für maschinell hergestellte Pralinen, auf einem Förderband einer Schokoladenfabrik

Kwaliteit van chocola afhankelijk van de temperatuur tijdens productie

Tijdens de productie van voedingsmiddelen zoals chocola of toffee speelt de temperatuur een uiterst belangrijke rol. Gedurende het gehele proces moet de productie van chocola plaatsvinden in de juiste omstandigheden. Naast het feit dat chocola niet te vochtig mag zijn is het van belang dat chocola niet te heet wordt, want dat kan leiden tot het vormen van ‘kristallen’ in het chocola en tot verdikkingen. Datzelfde geldt voor vullingen en gietvormen waarbij te hoge temperaturen zorgen voor minder glans en minder hittebestendige producten. Hierdoor moet er onnodig veel chocola uit de productie worden gehaald wat weer resulteert in meer kosten en improductiviteit.

De i-Tec Mini voor temperatuurmetingen van chocola en een efficiënter proces

Met de temperatuursensoren uit de i-Tec Mini serie is het mogelijk om regelmatige temperatuurmetingen van chocola uit te voeren. Dit gebeurt contactloos en bovendien kunnen de sensoren op discrete wijze ingebouwd worden. Er zijn veel uitvoeringen mogelijk binnen de serie afhankelijk van de eisen in de applicatie. Het resultaat van het uivoeren van temperatuurmetingen van chocola met de i-Tec sensoren zijn een efficiënter proces en bovendien een verbeterde waarborging van de kwaliteit van chocola.

Menno Reijnders

Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter!

Persoonlijk advies over Temperatuurmetingen van chocola?

Sind Sie nicht sicher, ob dieses Produkt für Ihren Zweck geeignet ist? Haben Sie noch eine Frage? Unsere Spezialisten helfen Ihnen gerne weiter.

Telefonnummer (werktags zwischen 8.30 und 17 Uhr)

Stellen Sie Ihre Frage direkt