Aufzug

Met speciaal ontworpen lichtschermen van Telco Sensors is het mogelijk om liften te beveiligen tegen iedere vorm van contact met personen, objecten en dieren. Met radar sensoren ben je zelfs in staat om beweging in de omgeving van liften te detecteren om vervolgens de deuren te openen.

Monitoren van liftdeuren en omgeving

Bij liften is veiligheid van groot belang. Er moet voorkomen worden dat er schade en letsel ontstaat bij personen, dieren of objecten doordat ze tussen de liftdeuren terecht komen. Hiervoor is constant monitoren van aanwezigheid van groot belang. Pas als persoon, dier of object in zijn geheel in de lift staat mag de deur worden gesloten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat wanneer je met een hond aan de lijn de lift in wil stappen de hond er al vandoor. Vervolgen sluit de lift wat kan leiden tot (ernstige) ongelukken.

Met behulp van het plaatsen van lichtschermen in de liftdeuren kan deze veiligheid gegarandeerd worden. Om het gebied rondom de lift(en) te detecteren, kan een radar sensor gebruikt worden. Dit zie je vaak bij plekken met meerdere liftdeuren naast elkaar, waar personen van de ene naar de andere liftdeur lopen.

Lichtschermen en radarsensoren

De SG1, SG2 en SG11 zijn lichtschermen van Telco Sensors die speciaal zijn ontwikkeld om een detectie te doen van de passerende personen, dieren of objecten in een lift. De lichtschermen voor personenliften en personen-goederenliften van Telco Sensors voldoen bovendien aan het Belgisch Koninklijk Besluit en zijn conform de EN 81-20 norm.

SG2 serie van Telco sensors

Die SG2 serie leent zich uitermate voor renovatie en is beschikbaar met een profiel hoogte van 2 meter. Zo kan alles wat de lift in,- en uit loopt, gedetecteerd worden door het lichtscherm. In deze serie maken we onderscheid tussen een leading edge en een slim line. Naast de standaard uitvoering met automatische synchronisatie en solid state relais kan er worden gekozen voor een versie met elektrische synchronisatie of een OSE-uitgang. 

SG11 serie van Telco Sensors

Die SG11 is een een van de eerste generatie lichtschermen van Telco Sensors dat is ontwikkeld voor liften. De grote voordelen van dit lichtscherm is de grotere profielhoogte. De SG11 kan tot wel 4 meter hoog worden geleverd. Bij theater podia kan dit bijvoorbeeld handig zijn om te gebruiken. Een ander voordeel is dat de SG11 een bereik heeft van 5 meter in tegenstelling tot de SG1/SG2 die maar tot 4 meter gaan.

Prijstechnisch is de SG 2 altijd de meest interessante uitvoering tegenover de SG 11. Dus als prijs een belangrijke vereiste is dan is de SG2 de meest geschikte. Daarnaast is de SG 1 / SG 2 door het gepatenteerde AST systeem beter bestand tegen vreemd licht dat de lift binnenkomt. Dit zie je bijvoorbeeld bij glazen liften op een trein station waarbij er veel vreemd licht aanwezig is.

SGC Control box en LED-indicatie

Bij oudere liften kan het zo zijn dat de lichtschermen niet direct op de besturing van de lift kan worden aangesloten. Bijvoorbeeld door het ontbreken van 24 Vdc. Hiervoor is er de mogelijkheid om een control box (SGC-1 of SGC-11) te gebruiken, waarbij 230Vdc omgezet wordt naar 24Vdc. Deze control box heeft een relaisuitgang waardoor een relais geschakeld en aangesloten kan worden op het stopsysteem van de lift. De control box SGC is daarbij een mooie aanvulling op het besturingssysteem van de lift.  

Tenslotte zijn er liften zonder kooiafsluiting en waarbij een deur opengeduwd moet worden om de lift te verlaten. Hierbij is het belangrijk dat je de deur pas opent als de lift op de juiste plek staat. Daarvoor kan LED indicatie worden toegepast. Deze is beschikbaar in de kleuren rood en groen. Als de lift naar boven gaat is hij rood. Zodra de lampen groen worden kan de deur van de lift opengeduwd worden.  

Radar sensoren van Telco Sensors

Die SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die geschikt is om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied rondom de lift. Door het gebruik van microgolven en door de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand of een paneel. Hiermee kan hij dus volledig uit het zicht weggewerkt worden.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten of personen. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren.

Zubehör

SG2-Serie
SG11-Serie
SGC 11 A 500
SGC 1 A 500
SMM 01 4033H S50P 5

Meer weten over Liften

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.