Personendetektion an Eingangstoren

Met fotocellen of lichtschermen van Telco Sensors is het mogelijk om personen met eventueel kinderwagen, fiets of andere objecten veilig te detecteren bij het passeren van toegangspoortjes in gebouwen, trein- en metrostations of in pretparken en dierentuinen.

Veilige toegang verlenen tot een gebouw of ruimte

In (beveiligde) gebouwen, op trein- en metrostations, maar ook in pretparken en dierentuinen wordt er gebruik gemaakt van toegangspoortjes. Deze toegangspoortjes verlenen toegang tot een gebouw of ruimte. Vaak is dat met gebruik van een pasje of een kaartje en soms kun je direct doorlopen. Het is belangrijk dat deze toegangspoortjes veilig werken. Dat betekent dat wanneer personen door de poortjes lopen, deze pas weer dicht gaat zodra persoon met eventueel een kinderwagen, fiets of andere objecten volledig gepasseerd zijn. De oplossing hiervoor is gebruik te maken van fotocellen of lichtschermen die in staat zijn de toegangspoortjes te beveiligen en schade aan objecten en letsel bij personen te voorkomen.

Fotocellen van Telco Sensors

SM3000 serie

Die SM3000 serie zijn zender/ ontvanger fotocellen die uiterst geschikt zijn voor het uitvoeren van een detectie bij toegangspoortjes. Vaak worden meerdere setjes op een discrete manier ingebouwd in de poortjes zodat het detectieveld groot genoeg is. Deze fotocellen hebben geen last van weersinvloeden, zoals sneeuw, mist en regen door de IP67 dichtingsgraad. Daarmee zijn ze toe te passen in zowel binnen- als buiten applicaties. Wanneer een persoon, dier of object het poortje passeert wordt de lichtstraal onderbroken en wordt er een detectie gedaan. Het poortje sluit pas weer als de fotocelontvanger weer licht ontvangt van de zender. Deze fotocellen hebben een bereik tot 15 meter.

Lichtschermen van Telco Sensors

SG1-Serie

Een nadeel van fotocellen is dat ze een single beam detectie doen. De SG1-Serie van Telco Sensors zijn lichtschermen die fungeren als een serie zender & ontvanger fotocellen in één behuizing. Deze lichtschermen kunnen discreet ingebouwd worden in de poortjes, dus volledig uit het zicht. Met een profielhoogte van 0,5 tot 2 meter kan een perfecte detectie worden gedaan waarbij alles kan worden gedetecteerd dat de poortjes passeert. Dankzij advanced signal-tracking (AST) zijn er geen aanpassingen of configuraties ter plekke nodig bij de installatie.

SG10-Serie

Als de toegangspoortjes zich bevinden in een buitenomgeving waar ze te maken kunnen hebben met zware condities, zoals regen, wind en ijsvorming wordt de SG10-Serie van Telco Sensors toegepast. Deze lichtschermen zijn bestand tegen deze condities door de IP67 dichtingsgraad.

Zubehör

SG1-Serie
SG10-Serie
SMT 3000C SG T3
SMR 3206 SG T3

Meer weten over Persoonsdetectie bij toegangspoortjes

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.