Schnelllauftore und Sektionaltore

Snelloopdeuren & Overheaddeuren worden betrouwbaar beveiligd met de ruime keuze aan sensor oplossingen uit ons assortiment. Bij aankomst worden voertuigen gedetecteerd voor een juiste positionering en personen en objecten worden gedetecteerd tijdens het in-en uitladen van goederen om contact met de deuren te voorkomen.

Speeddeuren en overheaddeuren

Positionering bij laadperrons

Bij de aankomst van voertuigen bij laadperrons is het van belang dat het in-en uitladen zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt. Hier wordt een voertuigdetectie uitgevoerd. Hiermee kan gecheckt worden dat de voertuigen op de juiste plaats gepositioneerd zijn, dat de speeddeuren en overheaddeuren worden geopend en dat de mensen gealarmeerd worden zodra het voertuig is gearriveerd.

Veilige omgeving voor mensen en objecten

Daarnaast is het ook belangrijk dat de overheaddeuren bij de laadperrons veilig zijn. Er moet voorkomen worden dat mensen en objecten letsel of schade oplopen als ze aan het in- en uitladen zijn. Met behulp van lichtschermen kan deze beveiliging gewaarborgd worden.

Radar sensoren van Telco Sensors

SMM serie (SpaceMotion)

Die SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor die geschikt is om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied bij een laadperron. Door het gebruik van microgolven en door de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand. Hiermee zijn ze dus volledig uit het zicht weggewerkt.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel- en langzaam bewegende objecten. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren. Bijvoorbeeld bij wegrijdende vrachtwagens in de achtergrond.

Radar sensoren van Hotron

Kabuto

De Hotron Kabuto is een uniek hybride detectiesysteem die werkt volgens een actieve infraroodtechnologie en radar doppler technologie voor de aanwezigheids-, bewegings- en richtingsdetectie van personen en objecten bij onder andere speeddeuren, overheaddeuren of laadperrons. De sensor kan geplaatst worden hoog boven de deuren (3,5 meter tot 6,5 meter) en middels een detectie een deur activeren. Hiermee kan voorkomen worden dat een deur onnodig open blijft staan of juist sluit op het moment dat er personen en objecten zich in de buurt van de deuren begeven. De sensor kan op betrouwbare wijze de beweegrichting van kruisend verkeer worden bepaald en afhankelijk daarvan een deur open of sluiten. Door de stevige constructie en de IP67 beschermingsklasse is het ideaal voor de activering van deuren in uitdagende omgevingen. De Kabuto sensor voldoet aan de basisvereisten van de richtlijnen 2014/53/EU en 2011/65/EU.

Lichtschermen van Telco Sensors

SG15-Serie

Die SG15-Serie van Telco Sensors is speciaal ontwikkeld voor beveiliging van onder andere sectionaalpoorten, speeddeuren en overheaddeuren. De lichtlijsten voorkomen beklemming van personen, voertuigen of andere objecten door een verticaal sluitende deur. Terwijl bij het gebruik van een stootbumper het kwaad al is geschied, staat de deur bij het gebruik van een lichtlijst al stil voordat je fysiek in aanraking komt met de deur. Mede om die reden zijn de SG15 lichtlijsten te gebruiken als vervanging van de reguliere onderloopbeveiliging. Daarnaast zijn ze ook TÜV gecertificeerd als veiligheidsvoorziening volgens EN 12453 (EN 12978 compliant).

Zugehörige Produktkategorien

Zubehör

SG15-Serie
SMM 01 4033H S50P 5
SMM 01 4033L S50P 5
Kabuto

Meer weten over Snelloopdeuren & Overheaddeuren

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.