Temperatuurmeting van remschijven in een windturbine

Een pyrometer in OEM uitvoering is geschikt om in de beperkte montageruimte van remschijven in een windturbine de temperatuur te monitoren en daarmee te voorkomen dat deze niet meer werken of oververhit raken.

Monitoren op defecten en oververhitting van remschijven in windturbine

In een windturbine zit een remschijf die ervoor zorgt dat de turbine wordt afgeremd op het moment dat er onderhoud plaatsvindt en de turbine dus moet stoppen met draaien. Het is dan belangrijk dat de remschijven in een windturbine altijd blijven werken en niet oververhit raken. Anders kan dit leiden tot (ernstige) ongelukken. Door temperatuurmetingen te doen van de remschijf kan dit gemonitord worden.

Eenvoudig temperaturen meten in de krappe ruimtes in een windturbine

Die i-TecMini OEM is een pyrometer die speciaal geschikt is voor machinebouwers. Deze pyrometer is geschikt voor het uitvoeren van een temperatuurmeting van remschijven in een windturbine. De sensor staat haaks op de kabel waardoor er meer montagemogelijkheden zijn in de beperkte ruimtes in de windturbines. De OEM meet temperaturen tussen de -20°C tot 500°C, heeft een 4-20mA of een 0-10 V schakeluitgang. De remschijf dient geverfd te worden, waardoor deze non-reflectief is en de temperatuurmeting het meest betrouwbaar is.

Gerelateerde productcategorieën

Zubehör

i-Tec Mini OEM

Meer weten over Temperatuurmeting van remschijven in een windturbine

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.