Visualisierung von Lecks in Druckluftsystemen

Eine industrielle akustische Bildgebungskamera von FLIR, die auf der Basis von Ultraschallgeräuschen arbeitet, eignet sich für die Echtzeit-Visualisierung potenzieller Lecks in Druckluftsystemen.

Tijdig detecteren van lekkages in persluchtsystemen

In fabrieken gelden persluchtsystemen als een van de hoogste elektrische kostenposten. Het vervangen van deze systemen doordat lekkages niet snel genoeg opgelost worden, leidt tot onnodige extra kosten. Daarom is het dus van belang om luchtlekkages zo vroeg mogelijk te detecteren. Echter is het visualiseren van lekkages in persluchtsystemen ingewikkeld uit te voeren met traditionele methoden, zoals met een zeepbellentest. Deze methode neemt heel veel tijd in beslag en leidt tot langere downtime van uw apparatuur.

In real-time weergeven van lekkages middels ultrasoon geluid

De meeste lekkages creëren turbulentie, dat vervolgens weer ultrasoon geluid creëert. Een akoestische beeldvorming camera is in staat om de oorsprong van ultrasoon geluid te herkennen en vervolgens een lek in real-time weer te geven op een visueel geschoten beeld. Door de bron van het geluid te detecteren met een akoestische camera wordt het mogelijk om de inspectietijd significant te verlagen. Bovendien kunnen operators snel en van een veilige afstand grote gebieden scannen op persluchtlekkages of andere potentiële gevaren zonder dat hierbij het proces stilgezet hoeft te worden. Een akoestische camera is in staat om de betekenis van verschillende ultrasone geluiden te interpreteren. Hierdoor wordt het mogelijk voor operators om de exacte bronnen van lekkages te lokaliseren.

Een industriële akoestische beeldcamera voor visualisatie van lekkages

Die FLIR Si124 is een industriële akoestische beeldcamera en is geschikt voor het visualiseren van lekkages in persluchtsystemen. De meting wordt uitgevoerd door 124 geluidsarme MEMS-microfoons. Deze microfoons sporen het ultrasone geluid op om vervolgens een real-time visualisatie doen van de exacte locatie van het lek, zichtbaar over het visuele beeld heen. De ultrasone informatie kan zichtbaar worden weergegeven tot een bereik van 130 meter. De FLIR Si124 is uitgerust met de FLIR Acoustic Camera Viewer-cloudservice. Hiermee kunnen afbeeldingen automatisch opgeslagen worden in de cloud direct nadat ze zijn vastgelegd door de camera. Zo is alles terug te vinden om eventueel analyses uit te voeren of problemen te classificeren. De FLIR Si124 is dus een handig meetinstrument om regelmatig onderhoudsroutines uit te voeren om eventuele lekkages snel te verhelpen, om zo kosten te besparen en downtime significant te verlagen.

Zugehörige Produktkategorien

Zubehör

FLIR Si124

Meer weten over Visualiseren van lekkages in persluchtsystemen

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.