Fahrzeugerkennung im Parkhaus

Met ultrasoon sensoren of radar sensoren is het mogelijk om voertuigen te detecteren om aan te geven of een parkeervak vol of leeg is in een garage. Dit wordt doorgegeven aan het centrale systeem die vervolgens aangeven hoeveel plekken er nog vrij zijn in de garage. Hierdoor ontstaat er een vlottere doorstroom in de garages en in de stad.

Aanwezigheidsdetectie voertuigen voor vlottere doorstroom van verkeer

Het is van belang dat er een efficiënte en snelle doorstroom is van verkeer in grote steden. Denk hierbij aan het niet te lang hoeven zoeken naar een parkeerplaats. Overal verspreid in de stad zie je daarom P-bordjes met een getal op een display dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn. Ook zijn er soms bordjes met de woorden VRIJ of VOL te zien in de stad. Dit voorkomt overtollige druktes en onnodige vervuiling in de steden (en dorpen) doordat men denkt dat de parkeerplaats vrij is terwijl dat niet het geval is. Dit wordt gerealiseerd door het doen van een voertuigdetectie op een parkeerplaats op het moment dat iemand zijn/haar voertuig in een vak heeft geparkeerd. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan het achterliggende systeem. Hierdoor kan de beschikbaarheid in de parkeergarage gecommuniceerd worden.

Ultrasoon sensoren voor voertuigdetectie op een parkeerplaats

Die lcs+ 340/F/A is een ultrasoon sensor van microsonic in een compacte vierkante behuizing geschikt om een voertuig te detecteren in een parkeervak. Door de compacte behuizing is hij gemakkelijk in te bouwen aan de bovenkant van de parkeerplaats zonder dat dit ten koste gaat van veel ruimte. Daarnaast beschikt deze sensor over temperatuur compensatie, waardoor hij (volledig) ongevoelig is voor temperatuurveranderingen in de parkeergarages. Hierdoor kan de sensor ook gebruikt worden voor parkeergarages in de buitenlucht. De IP67 dichtingsgraad biedt bescherming tegen de hevige weersomstandigheden waar de sensor mee te maken kan hebben. Deze sensor beschikt ten slotte over een IO-Link interface, waarmee alle sensoren in de parkeergarages met elkaar kunnen communiceren. De IO-Link sensoren zijn gemakkelijker en sneller te installeren, configureren en monitoren vanuit 1 centraal systeem.

Radar sensoren voor voertuigdetectie op parkeerplaats

Die SpaceMotion van Telco Sensors is een doppler radar sensor geschikt om beweging te detecteren in een gedefinieerd gebied. Het is dus ook geschikt om een detectie te doen als iemand zijn voertuig in een vak parkeert. Door het gebruik van microgolven en de compacte behuizing is deze sensor geschikt voor plaatsing achter een kunststof wand. Hiermee is deze dus volledig uit het zicht. Dit betreft vaak een OEM oplossing die enkel interessant is als er een grotere hoeveelheid aan parkeerplaatsen moeten worden voorzien van een sensor. Bij de bouw van grote parkeergarages zijn radar sensoren een zeer geschikte oplossing.

Het meetbereik van de Radar Sensor wordt ingedeeld in ‘low speed’ en ‘high speed’ zones voor snel en langzaam bewegende objecten. De afstandsverdeling van deze zones, maar ook het maximale bereik van de sensor zelf is instelbaar van 0 tot 100%. Ook kan een achtergrondonderdrukking worden ingesteld om continue beweging van objecten in de achtergrond uit te filteren, zoals passerende voertuigen.

Zubehör

SMM 01 4033H S50P 5
SMM 01 4033L S50P 5
lcs+340/DD

Meer weten over Voertuigdetectie op parkeerplaats

Unsere Mitarbeiter beraten Sie gerne bestmöglich. Füllen Sie das Kontaktformular aus und beschreiben Sie Ihre gewünschte Bewerbung so detailliert wie möglich! Unsere Experten machen sich sofort an die Arbeit.