Gasdetectie

Gasfinders zijn warmtebeeldcamera's welke geschikt zijn om gassen te detecteren op veilige afstand

Gasdetectie is het detecteren van een hoeveelheid gassen in lucht. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale warmtebeeldcamera’s, Gasfinders. 

Teledyne FLIR gasdetectie camera’s ofwel gasfinders warmtebeeldcameras’s  zijn optische detectie systemen op basis van infrarood thermografie, waarmee je onzichtbare ontsnappende gassen kunt visualiseren en detecteren. Gasfinders uit de FLIR GF-serie zijn betrouwbaarder dan traditionele ‘sniffers’, Met de FLIR GF serie visualiseer je problemen en voorkom je productverlies, inkomstenverlies maar bovenal ook gevaarlijke situaties.

Detecteer koolwaterstoflekken

Scan duizenden verbindingen op aardgas (methaan) en andere koolwaterstoflekken snel en vanaf een veilige afstand om overtredingen van de regelgeving, boetes en inkomstenderving te voorkomen.

Uitgelicht product

FLIR GFx320

De FLIR GF304 is een warmtebeeldcamera geschikt voor het detecteren van koelgas lekkages in de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, automotive en airconditioning.

Scan duizenden verbindingen op aardgas (methaan) en andere koolwaterstoflekken snel en vanaf een veilige afstand om overtredingen van de regelgeving, boetes en inkomstenderving te voorkomen.

Joost Molenschot | Blend-it Design

Detecteer R-124-compressorlekken

Vind lekken vroeg om onderbrekingen in de werkzaamheden te voorkomen, het verlies van bederfelijke producten te voorkomen en de milieu-impact van giftige koelmiddelen te beperken.

Uitgelicht product

FLIR GF304 | Gasdetectie

De FLIR GF304 is een warmtebeeldcamera geschikt voor het detecteren van koelgas lekkages in de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, automotive en airconditioning.

Uitgelicht merk

TELEDYNE FLIR

Teledyne FLIR is de wereldwijde marktleider in het ontwerpen, produceren en verkopen van thermische infraroodcamerasystemen. FLIR is een pionier op het vlak van commerciële infraroodcamera’s en levert al 50 jaar thermografische camera’s voor toepassingen in de gebouwensector, industrie en O&O toepassingen. Van preventief onderhoud,  niet-destructief testen, O&O, medische wetenschap, temperatuurmeting en thermisch testen tot bewaking, veiligheid en productieprocescontrole. Teledyne FLIR biedt het grootste aanbod aan infraroodcamera’s voor beginners tot professionals. Onder de Teledyne FLIR GF series voeren ze een brede range thermografische camera’s geschikt voor gasdetectie.

Gasdetectie toepassingen

Thermografische camera’s met gasdetectie zijn geschikt voor verschillende toepassingen en werkgebieden. Staat uw toepassing met gasdetectie camera’s er niet bij? Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

The FLIR GF77 is a compact uncooled gas detection camera which is suited for detecting and visualising potentially harmful gasses in real-time with for example energy companies, oil- and gas facilities, chemical/ production facilities, the food and beverage industry, the agriculture, etc.
An industrial acoustic imaging camera from FLIR, working via ultrasonic sounds, is suited for real-time visualization of potential leaks in compressed air systems.

Gasdetectie kennisbank

Meer weten over gasdetectie? Onze kennisbankartikelen over Gasdetectie geven mogelijk antwoord op je vraag. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Gas leaks can pose a threat for the safety of employees and for the efficiency of your business processes. With the FLIR gas detection (thermal) cameras you are able to visualize hundreds of invisible gasses rapidly, easily and safely.

Meer informatie over gasdetectie?

ron-website
Ron van Sambeek

Vragen over een thermografische camera. Ron helpt je graag bij het maken van de meest geschikte keuze. Ron is de thermografie specialist.