Projections laser pour l'assemblage de la batterie

L'assemblage des batteries est une étape cruciale dans la production de véhicules électriques. L'utilisation de projecteurs laser peut offrir des avantages significatifs en termes d'efficacité, de qualité et de sécurité du processus.
Assemblage de la batterie

1. Een laserprojector toont de exacte schroefposities op de batterijbehuizing. Na het vastdraaien van de schroeven door een robot helpt de laserprojector bij het corrigeren van fouten. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd en zorgt voor kwaliteit en productveiligheid.
2. Lassen van batterijcellen: Laser projectoren kunnen worden gebruikt voor visuele ondersteuning bij het nauwkeurig lassen van de verschillende componenten van een batterij cel. Laser projectoren bieden voordelen zoals hoge nauwkeurigheid, minimale warmte-inbreng en snelle verwerkingstijden bij het lassen, waardoor een betrouwbare verbinding wordt verkregen zonder schade aan de batterijmaterialen.
3. Snijden van elektrodeplaten: Laser projectoren kunnen worden gebruikt om elektrodeplaten op maat te snijden voor batterijassemblage. De hoge precisie en controleerbaarheid van de laserstraal zorgen voor nauwkeurige sneden. Dit maakt het mogelijk om elektrodeplaten te produceren met de exacte afmetingen en vormen voor verschillende batterijontwerpen.
4. Markerings- en identificatieprocessen: Laserprojectoren op batterijen serienummers, barcodes of andere identificatiegegevens projecteren tijdens het proces. Dit vergemakkelijkt de traceerbaarheid tijdens het assemblageproces en maakt het mogelijk om individuele batterijen te volgen gedurende het proces.

Roeland van Meijl

Spécialiste du laser

Roeland van Meijl

Persoonlijk advies over de Laserprojecties voor batterijassemblage?

Vous n'êtes pas sûr que ce produit soit adapté à vos besoins ? Vous avez encore une question ? Nos spécialistes en thermographie se feront un plaisir de vous aider.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement