Sécurité des refuges pour animaux

Les systèmes de verrouillage à clé piégée HST de Haake sont utilisés pour accéder en toute sécurité aux zones dangereuses des enclos d'animaux. Ainsi, les employés peuvent toujours travailler en toute sécurité et les visiteurs n'ont rien à craindre des animaux errants.
dierenverblijf-leeuw-dierentuin-haake-key-interlock-system

Veilige omgeving voor medewerkers en bezoekers

In dierentuinen verblijven dieren die een gevaar kunnen zijn voor medewerkers en bezoekers. Het is daarom van belang dat de beveiliging van de dierenverblijven wordt verzekerd. Zo mag de verzorger alleen de deur openen wanneer de leeuwen in hun hok zitten. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er vervelende ongelukken gebeuren.

Deurvergrendeling gecombineerd met een sleutelwisselstation

Les HST trapped key interlock systemen van Haake worden toegepast om op een veilige wijze toegang te verkrijgen tot gevaarlijke omgevingen bij machines of ruimtes. In het voorbeeld van het dierenverblijf wordt er een deurvergrendeling bevestigd op de bestaande deur van het dierenverblijf. Deze is voorzien van een interlock en wanneer de deur dicht is, komt de sleutel vrij. Met deze sleutel kan de verzorger naar een sleutelwisselstation toe waar de sleutel voor het dagverblijf in zit. Deze sleutel komt pas vrij wanneer de andere sleutel in het slot zit. Op deze manier komen verzorger en dier nooit bij elkaar in dezelfde ruimte en bent u verzekerd van een goede beveiliging van de dierenverblijven.

Het is mogelijk om meerdere sleutels aan te sluiten op dit wisselstation. Denk hierbij aan de situatie waarbij er meerdere hokken in één ruimte aanwezig zijn. Pas wanneer de sleutels van alle hokken terug zitten in het slot van het wisselstation, zal de laatste sleutel vrijkomen om de ruimte af te sluiten of het dagverblijf open te doen. .

De interlocks zijn beschikbaar voor mensen in de vorm van full body access of partial body access. Dit hangt af van de applicatie of het gaat om een deur of om een kleiner verblijf. Een risico inventarisatie moet uitwijzen wat noodzakelijk is. Ook kan er een onderscheid worden gemaakt in de montagewijze en de plaats van de vergrendeling, geheel aangepast op de eisen van de applicatie.

Menno Reijnders

Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider !

Persoonlijk advies over Beveiliging dierenverblijven?

Vous n'êtes pas sûr que ce produit soit adapté à vos besoins ? Vous avez encore une question ? Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement