Mesure du contraste de la couche de revêtement fluorescente sur le cuir

Un détecteur de contraste à fibre optique permet d'inspecter une couche de revêtement flurorescent sur le cuir afin d'obtenir une distribution uniforme.

Contrastmeting van coating laag op leer

Gelijkmatige verdeling van een laag coating op leer

Op leer wordt vaak een fluorescerende laag coating aangebracht. Deze laag moet gelijkmatig zijn verdeeld over het oppervlak. Plekjes of een oppervlak dat niet goed is gecoate (vanaf een breedte van 5 mm in de aangebrachte laag) moet worden gedetecteerd. Dit kan met behulp van een contrastmeting van de fluorescerende coating laag op leer.

Contrast sensoren maken onzichtbare verschillen in coating zichtbaar

Contrast sensoren maken doorgaans gebruik van het verschil in contrast tussen objecten of meerdere kleuren op één object. Door dit verschil in contrast kunnen niet alleen verschillende soorten kleuren van elkaar worden onderscheiden zoals groen en rood. Ook kan zoals in dit voorbeeld het verschil tussen een wel en niet gecoat object waar met het blote oog geen onderscheid in te maken is, gedetecteerd worden. Zo kan het verschil tussen wel en niet gecoate leer gedetecteerd worden. Dit is omdat het uitgezonden UV licht sterker reflecteert op de fluorescerende coating dan op het kale leer. Beide waarden worden vooraf ingeleerd op de sensor waarna deze feilloos het verschil kan detecteren.

Avec la SPECTRO-1-FIO-UV in combinatie met een fiberoptiek kan deze contrastmeting van de fluorescerende coating laag op leer worden uitgevoerd. Om de juiste fiber optiek te vinden voor de betreffende toepassing kan er contact worden opgenomen met onze experts. Dit kan via info@sensor.nl of bellen via +31 (0)416 378 239.

 

Meer weten over Contrastmeting van fluorescerende coating laag op leer

Nos employés sont prêts à vous fournir les meilleurs conseils. Remplissez le formulaire de contact et décrivez l'application souhaitée avec le plus de détails possible! Nos experts se mettent immédiatement au travail.