Mesure de l'épaisseur des plaques d'acier

Avec un laser de déplacement maître/esclave, il est possible de mesurer avec précision l'épaisseur des tôles d'acier au cours du processus de production complexe et de procéder à des ajustements si nécessaire.

acier chaud sur convoyeur

Productieproces van stalen platen/balken

Het productieproces van stalen platen is een nauwkeurig en complex proces. Gedurende het proces moeten er allerlei metingen gedaan worden. Dit om te voorkomen dat er fouten in de producten gaan ontstaan. Dat leidt namelijk tot extra overwerk en onnodige kosten. Een van die metingen is het reguleren van de temperatuur tijdens verschillende processtappen. Daarnaast is het van belang dat de stalen platen de juiste afmetingen hebben aan het einde van het proces. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de lengte van de balken voordat deze de oven in gaan. Een ander belangrijke processtap is het uitvoeren van een diktemeting van stalen platen. Op deze manier kan er bijgestuurd worden waar dit nodig is.

Voor een diktemeting van stalen platen wordt er een sensor aan de boven- en onderkant van de het staal geplaatst. Zo wordt de referentiewaarde bepaald, dit is het 0 punt. Vanaf daar kan er zeer nauwkeurig worden gemeten of de laag met coating op een stalen plaat dik genoeg is. Zo niet, dan wordt deze uit het proces gehaald om opnieuw te voorzien van een nieuwe laag coating. Zo worden fouten in de productie snel herkend en gecorrigeerd.

Deze twee losse sensoren worden op een C profiel gemonteerd. Dit C profiel is in meerdere maten en lengtes beschikbaar. Dit profiel zorgt ervoor dat de sensoren altijd de juiste afstand van elkaar hebben, ook al worden ze verplaatst naar een andere plek.

Master/Slave verplaatsingslasers op een C-profiel

Les L-LAS-LT-37-MA-SL is een master/slave verplaatsingslaser van Sensor Instruments die in staat is om een nauwkeurige diktemeting van stalen platen uit te voeren. De sensor heeft een meetbereik van 35 tot 39 mm, een nauwkeurigheid van 1μm en een meetfrequentie van 200 Hz. Middels de potentiometer zijn daarnaast toleranties in te stellen. De master is daarnaast voorzien van een LED-display om het meetbereik en de gevoeligheid mee aan te passen. Deze laser heeft ten slotte een RS232 interface en is voorzien van 2 digitale ingangen, 3 digitale uitgangen en 1 analoge uitgang.  

Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider !

Persoonlijk advies over Diktemeting van stalen platen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement