Contrôler le passage grâce à la reconnaissance des plaques d'immatriculation

La reconnaissance des plaques d'immatriculation est utilisée lorsque l'accès à un véhicule est limité, par exemple dans les garages privés d'une entreprise. Elle peut également être utilisée à des fins d'observation ou de sécurité lorsque tout véhicule de passage est autorisé à accéder à un bâtiment ou à des locaux.

ANPR camera

Observeren, registreren en toegang verlenen bij poorten en slagbomen

De doorgang en beveiliging van voertuigen bij slagbomen, poorten, speedgates, etc. wordt geregeld met behulp van een groot aanbod aan sensoren. Met een detectielus kan een voertuig gedetecteerd worden als deze zich op het wegdek bevindt of met een fotocel of een lichtscherm kan voorkomen worden dat een poort ou slagboom dichtgaat als er nog een voertuig doorheen rijdt. Kentekenherkenning wordt ingezet wanneer er beperkte toegang kan worden verleend aan een voertuig.

Neem bijvoorbeeld een privé garage van een bedrijf. Hier mogen alleen werknemers of geregistreerde gasten worden toegelaten. Daarvoor kan kentekenherkenning worden gebruikt. Als het kenteken wordt herkend in het systeem zal de poort of slagboom open gaan.

Het kan ook zo zijn dat ieder voertuig toegelaten mag worden tot het gebouw of terrein. Hier wordt kentekenherkenning gebruikt met het doeleinde om te observeren welke auto’s en hoe vaak ze de slagboom of poort passeren. Hierbij worden de kentekens gebruikt voor de observatie en controle van de gebouwen en terreinen.

De ANPR camera

De ANPR camera staat voor Automatic Number Plate Recognition, ook wel automatische kentekenherkenning genoemd. Deze ANPR camera scant de kentekens van de voertuigen die de slagboom of poort naderen. Bij een beperkte toegang worden alleen de kentekens geaccepteerd die opgeslagen zijn op de web-interface. Het beeld van het kenteken wordt verzonden naar de recorder. Bij een herkenning in de interface schakelt de slagboom of poort door te openen. Zo worden kentekens die niet worden herkend niet toegelaten tot een garage of ander gebouw of terrein. Als ieder voertuig toegang verleend mag worden, wordt het kenteken gescand en de slagboom of poort geopend. De kentekens worden opgeslagen op een recorder en kunnen in de toekomst worden opgezocht, bijvoorbeeld bij een overval of een andere verdachte situatie.

Wij bieden een aantal kant en klare setjes aan op de website. Deze bestaan uit een ANPR camera met een recorder en de mogelijkheid voor bekabeling en montagebeugels. Voor meer informatie over de ANPR camera kunt u contact opnemen via info@sensor.nl of bel ons via +31 (0)416 378 239

Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider !

Persoonlijk advies over Doorgang regelen met kentekenherkenning?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement