Optimiser l'hygiène et la sécurité dans et autour des salles blanches

Notre gamme de produits offre un large choix de solutions de détection pour optimiser l'hygiène et la sécurité dans et autour des salles blanches. Par exemple, les personnes peuvent être observées et détectées à temps et le contact avec les surfaces autour des portes des salles blanches peut être minimisé.
Clean rooms toepassing

Verontreinigingen in clean rooms hebben een negatief effect op de uitvoering van productieprocessen

Een clean room is een gecontroleerde omgeving waarin verontreinigingen en allerlei deeltjes in de lucht worden gemonitord om deze binnen een bepaalde limiet te houden. Clean rooms zijn toe te passen in veel verschillende industrieën. Denk hierbij aan de ruimtevaart, gezondheidszorg, elektronica, in het leger en ook steeds vaker in de voedingsmiddelenindustrie. In al deze industrieën kunnen te veel verontreinigingen een negatief effect hebben op de uitvoering van productieprocessen.

Clean room classificaties bepalen hoe schoon de lucht is en de ruimtes worden opgedeeld in klassen; ISO 1 t/m ISO 9. ISO 1 is hierbij een hele schone klasse en ISO 9 de vieste ruimte, maar nog steeds veel schoner dan een normale ruimte. Personen die deze ruimtes in en uitlopen moeten voldoen aan zeer strenge regels. Zo mogen personen geen horloges, sieraden of andere decoratieve items, maar ook geen voedsel en dranken mee naar binnen nemen. Bovendien mogen er maar een maximaal aantal personen aanwezig zijn in een clean room, afhankelijk van de ISO classificatie.

Sensoroplossingen die voldoen aan de strenge hygiëne- en veiligheidseisen

Om aan al deze strenge hygiëne- en veiligheidseisen te voldoen is het mogelijk om allerlei sensoren in te passen in en rondom clean rooms. Denk hierbij aan fotocellen & lichtschermen om personen te detecteren zodat zij niet tussen een deur vast kunnen komen te zitten. Met een activatie- en veiligheidssensor is het mogelijk personen en objecten voortijdig waar te nemen om zo een veilige omgeving rondom een clean room te creëren. Ten slotte kunnen er contactloze schakelaars worden ingezet om het contact met oppervlakten te minimaliseren en daarmee de hygiëne in en rondom clean rooms te optimaliseren.

Zender- ontvanger fotocellen en lichtschermen van Telco Sensors voor betrouwbare deurbeveiliging

Les SMT 3000HC S30 0.15 T3 + SMR 3206 S30 0,15 T3 zijn een zender & ontvanger fotocel van Telco Sensors geschikt als budget oplossing om personen te detecteren in een deuropening. Deze uitvoering is uitgerust in een snap-behuizing en wordt veel toegepast bij deuren vanwege de discrete inbouwwijze. Verder heeft de sensor een bereik tot 6 meter en is de fotocel voorzien met 15 cm pigtail connector.

Les SG10 is een lichtscherm van Telco Sensor geschikt voor detecteren van personen en objecten in een deuropening. Lichtschermen detecteren een volledig veld in tegenstelling tot fotocellen die slechts een enkele beamdetectie uitvoeren. Dit lichtscherm is beschikbaar in verschillende profielhoogtes en hebben een bereik tot 10 of tot 14 meter. Ook deze lichtschermen zijn door de compacte behuizing gemakkelijk en discreet in te bouwen in de deuren van clean rooms.

Hotron biedt veiligheid en hygiëne in en rondom clean rooms

Les SSR-3 is een activatie- en veiligheidssensor geschikt om personen en objecten tijdig te detecteren rondom deuropeningen bij clean rooms. Dit is mogelijk door het grote detectieveld tot 4 x 4 meter. Deze sensor maakt gebruik van microgolven om deuren te openen of sluiten en actieve infrarooddetectie om het sluiten van de deur te voorkomen op het moment dat er zich nog personen of objecten voor of tussen de deur begeven.

Les ClearWave van Hotron is een contactloze deurschakelaar geschikt voor het automatisch openen en sluiten van deuren bij clean rooms. Met een handzwaai binnen een bereik van 5 – 40 cm kunnen deuren veilig, maar vooral hygiënisch geopend worden.

Jeroen Frantzen

Spécialiste des capteurs

Jeroen Frantzen

Persoonlijk advies over Hygiëne en veiligheid optimaliseren in en rondom Clean rooms?

Vous voulez en savoir plus ? Contactez l'un de nos spécialistes.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement