Mesure de la température du plastique pour le thermoformage

Au cours du processus de thermoformage, qui consiste à déformer le plastique pour en faire un produit fini utilisable, des capteurs de température permettent de vérifier si le plastique est suffisamment chaud pour que le processus de thermoformage puisse avoir lieu.

Mesure de la température des feuilles de plastique thermoformées

Monitoren van de temperatuur tijdens de vervorming van plastic tot een bruikbaar eindproduct

Thermoforming van plastic zorgt ervoor dat plastic kan worden vervormd tot een bruikbaar eindproduct. Het is van groot belang dat het plastic heet genoeg is zodat het thermoforming proces kan plaatsvinden, dus moet er een temperatuurmeting van plastic voor thermoforming kan plaatsvinden worden uitgevoerd. Er moet hierom een juiste afweging worden gedaan wat le capteur de température le plus approprié is.

De hitte bestendige pyrometer meet precies wanneer het plastic heet genoeg is

In vrijwel alle gevallen meet De i-Tec Mini serie precies wanneer de plaat heet genoeg is om te worden vervormd. De sensor is bestendig tegen een hoge omgevingstemperatuur (max 180°C) en betekent dat de sensor dichtbij de verhitte elementen kan worden geplaatst voor een optimale meting. Voor metingen met een nog hogere omgevingstemperatuur moet er rekening worden gehouden met een waterkoeling optie zoals de i-Tec Cube S of de i-Tec USB8 of met een high-temperature kop zoals de i-Tec FibreMini.

Als je te maken hebt met het vervormen van hele dunne plastics (<1mm) waarbij de emisiviteit te laag is en dus geen betrouwbare meting kan worden gedaan met alle temperatuursensoren is de i-Tec Cube P de juiste optie. Deze metingen worden gebruikt om de productiesnelheid te verhogen en om energiekosten te besparen.

Meer weten over Temperatuurmeting van plastic voor thermoforming

Nos employés sont prêts à vous fournir les meilleurs conseils. Remplissez le formulaire de contact et décrivez l'application souhaitée avec le plus de détails possible! Nos experts se mettent immédiatement au travail.