Les couvercles en plastique transparent comptent

Les couvercles transparents empilés étant souvent très denses, il est difficile de les détecter un par un. Le capteur de détection de bord de notre gamme permet de compter avec précision ces piles de couvercles transparents.
Transparante-deksels-tellen

Stapels met plastic deksels tellen complex door hoge transparantie

Transparante plastic deksels worden vaak in grote hoeveelheden geproduceerd en op elkaar gestapeld. Maar hoeveel deksels zitten er precies op elke stapel?  Doordat het plastic dicht bij elkaar zit, is het voor veel sensoren een uitdaging om iedere deksel  te detecteren. De transparante eigenschap maakt het niet makkelijker. Veel sensoren zijn niet in staat om een betrouwbare telling te doen. Met een détection des bords sensor kan dit wel. Op een betrouwbare wijze kun je de transparante plastic deksels tellen.

Betrouwbare detectie van stapels met deksels middels een kantdetectiesensor

De oplossing hierin is de RED-110 kantdetectiesensor, dit is een laser sensor welke geschikt is voor het tellen van transparante plastic deksels en verpakkingen, zoals doosjes. De werkafstand van deze sensoren is optimaal bij 110 mm. Deze sensoren hebben een zeer betrouwbaar resultaat en een hoge meetfrequentie, tot wel 100kHz. Hierdoor kan de sensor ingezet worden in hele snelle productielijnen. De RED sensoren zijn daarnaast beschikbaar met een punt- of lijnoptiek. De sensoren worden geleverd inclusief software.

Om goed te kunnen functioneren in een productieomgeving is de RED kantdetectiesensor voorzien van verschillende functies. Deze zorgen voor een robuuste meting, denk hierbij aan:

  • l'indemnisation de la pollution ;
  • compensation de la lumière ambiante ;
  • focalisation automatique du laser sur les différentes surfaces de mesure de l'application.
Menno Reijnders

Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider !

Persoonlijk advies over Transparante plastic deksels tellen?

Vous n'êtes pas sûr que ce produit soit adapté à vos besoins ? Vous avez encore une question ? Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement