Contrôle de la turbidité de l'eau

Un capteur de contraste peut être utilisé pour contrôler la turbidité de l'eau de nettoyage, qui devient plus trouble avec le temps en raison de l'accumulation de bactéries, de poussières, de graisses, etc. dans l'eau.

Turbidity control toepassing

Schoonmaaksystemen controleren op troebelheid

In schoonmaaksystemen wordt vaak water in combinatie met chemicaliën gebruikt. Het schoonmaakwater zal vervolgens na verloop van tijd steeds troebeler worden. Dit komt waarschijnlijk door bacteriën, stof, vetten, etc die zich ophopen in het water. Troebel water heeft een negatief effect op het water en dus op het effectief en hygiënisch schoonmaken. Dit wordt opgelost door het monitoren van het schoonmaakwater middels een troebelheid controle. Een kleur/contrast sensor van Sensor Instruments is in staat om het water constant te monitoren op de troebelheid van water.

Infrarood licht in een sensor om de troebelheid te monitoren

Les SPECTRO-1-50-FCL-IR is een sensor van Sensor Instruments die geschikt is voor het uitvoeren van een troebelheid controle van schoonmaakwater. De sensor heeft een geïntegreerde focus optiek in combinatie met een infrarood licht. Het infrarode licht wordt gereflecteerd door alle deeltjes in het schoonmaakwater en het signaal dat door de ontvanger wordt opgevangen is proportioneel aan de mate van troebelheid in het water.

De sensor heeft daarnaast een bereik van 20 mm tot 150 mm, met een hoge schakelfrequentie tot 60 kHz, met een RS232 interface en is uitgevoerd met 2 digitale ingangen, 2 digitale uitgangen en 1 analoge uitgang.

Nos spécialistes se feront un plaisir de vous aider !

Persoonlijk advies over Troebelheid controle van water?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Numéro de téléphone (en semaine entre 8h30 et 17h)

Posez votre question directement