Mesure du taux de remplissage dans les puits de microplaques

Ultrasoon sensoren met een SoundPipe, ook wel een bundelversmaller genoemd, is geschikt voor het doen van een vulgraadmeting in wells (vulopeningen) van microplaten gebruikt als hulpmiddel in laboratoria.

Vulgraadmeting zws- + soundpipe

Vulstanden meten een uitdaging in de kleine openingen van wells

Microplaten zijn een veel voorkomend hulpmiddel in de medische analysetechniek gebruikt in laboratoria. Een microplaat is een plat plaatje en bestaat uit een aantal wells (vulopeningen). Hierin worden vloeibare stoffen opgeslagen voordat ze geanalyseerd worden. Men weet echter niet wat de vulstanden zijn in deze wells. Een vulgraadmeting lost dit op en hierdoor weet de onderzoeker altijd wat de vulstand is. De uitdaging is dat de wells vaak een hele kleine opening hebben. Hierdoor is het lastig voor veel sensoren om betrouwbaar de vulgraten te meten.

Meten met een ultrasoon sensor in combinatie met een SoundPipe in de kleinst mogelijke openingen

Een zws-ultrasoon sensor van microsonic in combinatie met een SoundPipe maakt het mogelijk om een vulgraadmeting uit te voeren in openingen met een diameter kleiner dan 5 mm. De SoundPipe zws- is een bundelversmaller die vooraan wordt bevestigd op een ultrasoon sensor uit de zws-15 of zws-7 en zorgt voor een versmalling van de geluidskegel waardoor metingen in kleine openingen betrouwbaar kunnen worden uitgevoerd. De meting kan direct vanaf de geluidsopening verricht worden, omdat de blinde binnen de SoundPipe ligt. Dit vereenvoudigt de positionering.

Les zws- serie zijn ultrasoon sensoren in een compacte kubusbehuizing. De sensoren hebben een bereik tot maximaal 1000 mm en een maximale schakelfrequentie tot 250 Hz. De sensoren zijn beschikbaar met een digitale of analoge uitgang. Bovendien beschikken de sensoren over temperatuurcompensatie en zijn ze volledig in te stellen met de druktoetsen.

Meer weten over Vulgraadmeting in wells van microplaten

Nos employés sont prêts à vous fournir les meilleurs conseils. Remplissez le formulaire de contact et décrivez l'application souhaitée avec le plus de détails possible! Nos experts se mettent immédiatement au travail.