D-LAS2-d0.15-T

378,70 hors TVA

De D-LAS serie sensoren zijn ideaal voor applicaties waarbij precieze positionering of snelle detectie van belang is. Dit door de hoge meetsnelheid van 300.000 metingen per seconde.

Catégories : ,
Téléchargements
Datasheet

La description

De D-LAS2-d0.15-T trigger sensoren meten zeer snel of de laserstraal tussen zender en ontvanger onderbroken is. Door de laserstraal in combinatie met precisie lenzen is een zeer hoge nauwkeurigheid mogelijk. Zo is het mogelijk om schroefdraad te detecteren waarbij zender en ontvanger tot wel 100 meter uit elkaar staan. De keuze in optiek uitvoering (rond, rechthoekig en kleine of grote opening) maakt het mogelijk de laserstraal aan te passen aan de applicatie. Een kleinere laserstraal zorgt voor een nauwkeurigere positionering, grote laserstraal voor een groter detectievlak. De intensiteit van de zender en gevoeligheid van de ontvanger zijn via analoge ingangen instelbaar.

Een groot voordeel van de D-LAS trigger sensoren ten opzichte van conventionele trigger sensoren is de omgang met vervuiling. Conventionele sensoren werken op basis van een potentiometer waarmee de gevoeligheid ingesteld wordt. Als de sensoren vervolgens vervuild raken, moet de gevoeligheid handmatig worden verlaagd zodat de sensoren hetzelfde blijven reageren.
De D-LAS serie monitort echter de mate van vervuiling en past hier de dynamische gevoeligheid op aan. Dit zorgt ervoor dat de sensoren altijd hetzelfde schakelgedrag hebben.

Informations complémentaires

Raccordement

Connecteur M12 à 4 broches

Boîtier

M12

Classe de protection

Caractéristiques

Entrée COM

Classe laser

1

Matériau

Acier inoxydable

Portée

30 m.

Fréquence de commutation

300 kHz

Série

D-LAS

Type

Capteur laser

Sortie

NC, NO, NPN, PNP

Aantal uitgangen

2

Alimentation

24 Vdc

Vous aimerez peut-être aussi…