Portes industrielles

Snelle deuractivering middels richtingsgevoelige hybride radar en infrarood sensoren tot op een hoogte van 7 meter. Ondergrondse inductielussen met enkele of dubbele spoel voor betrouwbare detectie van industriële voertuigen. EN 12453 goedgekeurde onderloopbeveiling middels lichtschermen of in buitenapplicaties middels IP69K fotocellen. Speciaal ten behoeve van kleine tot grote industriele deuren, overheaddeuren, snelloopdeuren, etc. Werknemers en goederen zijn in en rond de deursluitingszone te allen tijde beschermd!

De betrouwbare toetreding en beveiliging van industriële deuren en overheaddeuren kan gegarandeerd worden met behulp van het ruime assortiment aan sensoren die Sensor Partners aanbiedt. Onderstaand worden de mogelijkheden op een rijtje gezet:

Accès sécurisé avec les capteurs Telco

Telco Sensors heeft een ruim assortiment aan fotocellen, lichtschermen & radar sensoren. Deze optische sensoren worden gebruikt voor de toegang en beveiliging bij industriële deuren of overheaddeuren. Telco Sensors sensoren kenmerken zich doordat ze gemakkelijk te installeren zijn, dat ze water en schokbestendig zijn, dat ze een sterk vermogen hebben en dat ze een hoge immuniteit tegen extern licht hebben.

De SM9000 serie fotocellen

De SM9000 serie van Telco Sensors zijn zender/ontvanger fotocellen die zich onderscheiden door de extreme kracht. Dit maakt de fotocellen zeer geschikt in applicaties waarin ze worden blootgesteld aan veel vervuiling, water en licht of waar grote afstanden worden overbrugd, maar denk ook aan applicaties met veel stof, mist, rook of nevel. Een voorbeeld zijn de industriële deuren in buitenapplicaties. De fotocellen hebben een M18 behuizing en IP69K dichtingsgraad. Onder hoge druk reinigen van de sensoren is geen probleem. Ook beschikbaar in ATEX behuizing voor Zone 2 en 22.

De SG15 serie lichtschermen

De Telco Sensors SG15 lichtschermen zijn speciaal ontwikkeld als stand-alone veiligheidsproduct bij bijvoorbeeld industriële deuren of overheaddeuren. Bovendien is de SG15 serie TÜV gecertificeerd als E-device volgens de EN 12453 norm en vervangt dit lichtscherm de conventionele onderloopbeveiliging. Beschikbaar met profielhoogtes tussen de 193 en 265 cm en de keuze uit een OSE of Solid state uitgang.

Boucle d'induction ULD 913 (simple ou double)

De ULD 913 van Hotron is een ondergronds gelegde inductielus met een enkele of dubbele spoel voor de detectie van voertuigen in de toegangstechniek bijvoorbeeld bij industriële deuren of overheaddeuren. Door een output met permanente aanwezigheid wordt het sluiten van poorten, deuren en slagbomen voorkomen in het geval van een statisch aanwezig voertuig. Met name is deze sensor geschikt voor de detectie van hoge opleggers van vrachtwagens en heeft 4 verstelbare frequentiebereiken (20-140 kHz). Met slechts één contr0ller is het mogelijk om twee inductielussen aan te sturen voor een kosten efficiënte oplossing.

Sécurité et détection de présence et de mouvement avec Hotron

Hotron beschikt over een ruim assortiment aan veiligheidssensoren, deurschakelaars & radarsensoren. Hotron sensoren worden gebruikt om de aanwezigheid en beweging te detecteren van voertuigen in de nabijheid van industriële deuren. Bovendien zijn de deurschakelaars van Hotron in staat om liftdeuren gemakkelijk en snel contactloos of met een enkele druk op een knop te openen. Hotron stelt hierbij het garanderen van de veiligheid in en rondom de industriële deuren of overheaddeuren als de hoogste prioriteit.

Capteur de sécurité HR400IND

Le Hotron HR400-IND est un capteur de sécurité unique pour la détection de présence et de mouvement de véhicules rapides sur les portes industrielles. Le HR400-IND peut être monté en hauteur, au centre, au-dessus de la porte, jusqu'à 4,7 mètres de haut, et activer la porte industrielle grâce à sa détection fiable. Grâce à son large champ de détection (6 mètres de large et 4 mètres de haut), les véhicules en mouvement rapide sont détectés à temps et l'ouverture inutile de la porte est évitée. Cela améliore également la sécurité et réduit les pertes d'énergie dans les bâtiments et les entrepôts (climatisés).

HR-ROBUS deursensor

De Hotron HR-ROBUS is een robuuste en volledig waterdichte deursensor voor bewegingsdetectie van snel rijdende voertuigen en personen bij grote industriële (rol)deuren tot een hoogte van 7 meter. Middels de afstandsbediening is de deursensor eenvoudig vanaf de grond in te stellen.

KABUTO radar sensor

De Hotron Kabuto is een uniek hybride detectiesysteem op basis van actieve infraroodtechnologie en radar doppler technologie voor aanwezigheids-, bewegings- en richtingsdetectie van personen en objecten in en rondom industriële deuren of laadperrons. De Kabuto kan hoog in het midden boven de deur worden gemonteerd (3,5 tot 6,5 meter hoogte) en middels de betrouwbare detectie de industriële deur activeren. Hiermee kan worden voorkomen dat de deur onnodig open blijft staan of sluit op het moment dat er zich personen of objecten bij de deur bevinden.