Temperatuurmeting tijdens productie van karton

Om te voorkomen dat tijdens het complexe productieproces van karton de vellen niet goed aan elkaar gelijmd zijn of gaan kromtrekken kunnen temperatuursensoren gedurende het gehele proces de temperatuur van het karton monitoren.

Temperatuurmetingen tijdens de productie van karton met i-TecMiniBus

Monitoren van de temperatuur tijdens het productieproces van karton

De productie van karton is een ingewikkeld proces waarbij het monitoren van de temperatuur van essentieel belang is, anders kunnen de vellen niet goed aan elkaar gelijmd worden of kunnen de vellen kromtrekken. Dus in het hele proces moeten er temperatuurmetingen worden gedaan om de kwaliteit van het karton te garanderen.

De pyrometers kunnen betrouwbaar detecteren ondanks hoge omgevingstemperaturen

Dit kan met behulp van temperatuursensoren van Sensor Partners. Hiervoor kun je het beste de i-Tec MiniBus systeem gebruiken. Dit is een pyrometer waaraan 6 sensoren kunnen worden geïnstalleerd. Binnen de hele productielijn van karton worden over het algemeen wel 20 tot 30 sensoren gebruikt.

De temperatuur kan op sommige plekken in de productielijn oplopen tot 100°C. Gelukkig kunnen de temperatuursensoren van de i-TecMiniBus uitstekend werken met deze hoge omgevingstemperaturen. De touch-screen module van dit systeem toont op ieder moment tijdens het proces de gemeten temperatuur, de configuratie en de tijd/datumgegevens van de aangesloten sensoren. Ook kan er een Alarm-relaissuitgang worden aangesloten om een alarm af te laten gaan wanneer de temperatuur te laag is. De sensor is dus helemaal te configureren naar de eisen van jouw toepassing.

Doordat de sensor voorzien kan worden van een display is de operator altijd op de hoogte van de actuele ingestelde temperatuur. Hiermee kan hij tijdens de productie van karton snel bijsturen waar nodig.

Catégories connexes

Produits associés

i-Tec MiniBus

Meer weten over Temperatuurmeting tijdens productie van karton

Nos employés sont prêts à vous fournir les meilleurs conseils. Remplissez le formulaire de contact et décrivez l'application souhaitée avec le plus de détails possible! Nos experts se mettent immédiatement au travail.