Optische gasbeeldvorming; werking & toepassing

Gaslekkages kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid van werknemers en voor de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen. Met de FLIR gasdetectie(warmtebeeld)camera’s bent u in staat om honderden onzichtbare gassen snel, gemakkelijk en veilig zichtbaar te maken.

Lees verder »

Het plastic recycling proces: Van het sorteren van ingezameld plastic tot een 100% gerecycled granulaat

Plastic geldt tegenwoordig als een van de grootste en meest onmisbare grondstof voor de productie van producten die wij gebruiken in onze dagelijks leven. Echter wordt van al dat plastic slechts een klein deel gerecycled. Er zijn gelukkig steeds meer technieken beschikbaar die een efficiënt en effectief plastic recycling proces kunnen realiseren zodat een groter deel van het plastic gerecycled kan worden.

Lees verder »

Afstandslasers in scheepsaanmeersystemen

Het afmeren en ontmeren van schepen vereist niet alleen veel voorzichtigheid maar ook nauwkeurigheid. In dit artikel behandelen we het vergemakkelijken van dit proces met behulp van afstandslasers die een synoniem zijn van nauwkeurigheid.

Lees verder »

Productiebatches chemisch markeren en identificeren

Het chassis van een auto, de antenne in een smartphone en een katoenen sweater zijn voor de fabrikant te volgen en herleiden met behulp van een identificatienummer. Door een innovatieve samenval van scheikunde, industrie en technologie wordt het mogelijk om grondstoffen te markeren en dus te identificeren wat de oorsprong ervan is.

Lees verder »
Haake Technik HSC Schakellijsten

Wat zijn schakellijsten?

In dit artikel behandelen we de HSC schakellijsten, ook wel bekend als stootlijsten. Deze veiligheidscomponenten worden gebruikt voor machineveiligheid. Deze componenten staan ook bekend als onderloopbeveiliging in toegangstechniek.

Lees verder »

Wat is emissiviteit?

Pyrometers of infrarood temperatuursensoren zijn sensoren om gemakkelijk, veilig, snel en contactloos temperatuur te meten, van objecten en oppervlaktes in industriële processen. Echter, om nauwkeurig de temperatuur te kunnen meten, is het noodzakelijk om de emissiviteit van het te meten oppervlak te kennen. In dit artikel lees je hier meer over!

Lees verder »

Afstandsmetingen: laser of ultrasoon?

In dit artikel staan we stil bij de verschillen tussen de ultrasone en laser-gebaseerde meetprincipes, uitdagende toepassingen die dit verschil benadrukken en tot slot werpen we een blik op de mogelijke oplossingen hierin.

Lees verder »
Trapped Key Interlock van Haake

Welke Trapped Key Interlock configuratie heb ik nodig?

Deurbeveiliging voor bedrijven is cruciaal om medewerkers tegen gevaarlijke situaties te beschermen. Dit kan door de Haake HST® Trapped Key Interlock systemen en om een beter beeld te krijgen in welke praktijksituatie een bepaalde configuratie van het Trapped Key Interlock systeem wordt toegepast, geven we hier enkele voorbeelden.

Lees verder »

Industrie 4.0 en mogelijkheden voor sensoren (IIoT)

In dit artikel staan we stil bij misschien wel het meest populaire industriële begrip van de laatste tijd: Industrie 4.0. Allereerst wordt uiteengezet: ‘Wat is industrie 4.0?’. Vervolgens wordt er een overzicht gegeven van de kansen en bedreigingen, die deze ontwikkeling biedt.

Lees verder »

Het belang van IP beschermingsklasse bij industriële automatisering

IP-beschermingsklassen; iedereen heeft het vast wel eens gezien of ervan gehoord. Vaak met betrekking tot de smartphone of een lamp in een badkamer. IP-beschermingsklasse wordt ook wel de dichtingsgraad genoemd. Maar wat is het nu eigenlijk? In dit artikel wordt stilgestaan bij wat deze klassen zijn, waar ze voor staan en wat voor belang ze hebben in de industriële automatisering.

Lees verder »