Precieze projectie met industriële laserprojectoren

Projecteren van patronen en contouren

Met een industriële laserprojector wordt met een laser aangegeven waar componenten op de montage plaats zitten.

Ze projecteren direct op het werkstuk aan hoe gereedschappen gepositioneerd moeten worden of hoe materialen gemonteerd moeten worden. Onze laserprojectoren begeleiden uw medewerkers stap voor stap door het assemblageproces.
Of het nu op vlakke, gebogen of gestructureerde oppervlakken is, ze projecteren de omtrekken van één of meerdere objecten die geplaatst, uitgelijnd of genest moeten worden.

Een assembleur kan heel eenvoudig zien waar de componenten geplaatst moeten worden, zonder enige technische kennis. Met de schaarste op de arbeidsmarkt en de vergrijzing van ervaren technisch personeel kunnen toch moeilijke assemblages gemaakt worden.

Laserprojectie toepassingen

Laserprojectoren zijn geschikt voor verschillende toepassingen en werkgebieden. Staat uw toepassing met laserprojectoren er niet bij? Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

In combinatie met een camera of bewegingssensor maakt de laserprojector ZLP1 continue projectie op bewegende oppervlakken mogelijk.
Pick-by-Light is een bewezen toepassing die gebruikmaakt van laserprojectoren om de efficiëntie, nauwkeurigheid en begeleiding van werknemers te verbeteren. Bij het verzamelen van onderdelen en materialen is het van essentieel belang dat er geen verkeerde onderdelen worden gepakt.
Batterijassemblage is een cruciale stap in de productie van elektrische voertuigen. Het gebruik van laserprojectoren kan aanzienlijke voordelen bieden voor de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van het proces.
Met laserprojectors van Z-Laser is het mogelijk om nauwkeurige laserprojecties te doen tijdens de productie van muren en plafonds om zo meer overzicht te krijgen over de grote werkruimte die in beslag wordt genomen tijdens het proces.
De laserprojectoren van Z-Laser maken het mogelijk om de processtappen tijdens de productie van samengestelde eindproducten correct te projecteren resulterend in een hogere kwaliteit en productiviteit.

Bespaar tijd en materiaal. Hogere nauwkeurigheid en kwaliteit in uw productie. Voer directe visuele kwaliteitscontroles uit. Verhoog uw productiecapaciteit.

Laserprojector ZLP1

Laserprojectoren kennisbank

Meer weten over laserprojectoren? Onze kennisbank artikelen over lasers geven mogelijk antwoord op je vraag. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Ben je benieuwd hoe je met behulp van een laserprojector tijd en geld bespaart? Lees dan verder. In dit artikel lees je hoe een laserprojector werkt, waar je het voor kunt gebruiken en wat de voordelen daarvan zijn.
z-laser logo
Uitgelicht merk

Z-Laser

Z-LASER is een Duitse fabrikant van lasermodules en systemen voor positioneringsdoeleinden, machine vision, laser projectoren en klant specifieke laser oplossingen (OEM). Al sinds de oprichting in 1985 investeert het bedrijf in de doorontwikkeling van haar laser technologie. Dit resulteert in zeer degelijke Duitse producten van hoogstaande kwaliteit, geproduceerd volgens de laatste stand van techniek.

De decennia aan ervaring in combinatie met de continue onderzoek en ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat Z-Laser over een aanbod aan lasers beschikt die in staat zijn om zo goed als alle applicaties van klanten op te lossen. In samenwerking met de klanten zijn vanaf het begin lasers ontworpen speciaal voldaan aan de eisen en de wensen van het vraagstuk van de klant.

Roeland van Meijl

Roeland van Meijl

Vragen over sensoren of laser. Roeland helpt je graag bij het maken van de meest geschikte keuze. Roeland is de sensor en laserspecialist.