Thermografie, ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is infrarood

Bent u op zoek naar een warmtebeeldcamera om  inspectieprocessen te verbeteren? Bij Sensor Partners begrijpen we als geen ander het belang van nauwkeurige en betrouwbare thermografische oplossingen. Wij zijn uw vertrouwde partner in het leveren van hoogwaardige warmtebeeldcamera’s en het bieden van deskundige begeleiding op het gebied van thermografie.

FLIR E8 Pro industriële thermografie
FLIR E5 Pro - EXX Pro Series thermografie camera

Een warmtebeeldcamera, of thermografische camera nodig? 

Detecteer verschillende soorten gassen met gasdetectie. Officieel zijn dit geen thermografische camera’s maar OGI camera’s.

Ex Pro-Series compressor inspection

Haal alles uit uw thermografische camera en volg een thermografie training. Er zijn trainingen voor beginners en gevorderde.

Deskundige specialisten

Meer dan alleen een de thermografische camera. Onze specialisten helpen je graag met de keuze voor de juiste thermografische camera.Naast de levering van de juiste thermografische camera kun je bij ons terecht voor thermografische trainigen, onderhoud kalibratie.

TELEDYNE FLIR | Wereldwijde marktleider in Thermografie

Teledyne FLIR is de wereldwijde marktleider in het ontwerpen, produceren en verkopen van thermische infraroodcamerasystemen. FLIR is een pionier op het vlak van commerciële infraroodcamera’s en levert al 50 jaar thermografische camera’s voor toepassingen in de gebouwensector, industrie en O&O toepassingen. Van preventief onderhoud,  niet-destructief testen, O&O, medische wetenschap, temperatuurmeting en thermisch testen tot bewaking, veiligheid en productieprocescontrole. Teledyne FLIR biedt het grootste aanbod aan infraroodcamera’s voor beginners tot professionals. Onder de Teledyne FLIR GF series voeren ze een brede range thermografische camera’s geschikt voor gasdetectie.

Kijk ook eens op warmtebeeldcamera.nl

Wist u dat wij ook een webshop hebben geheel gespecialiseerd in warmtebeeldcamera’s en thermografie? 

Toepassingen met thermografische camera's

Opsporen persluchtlekkages
Met het opsporen van persluchtlekken met een akoestische camera kunnen fabrieken lekken onder druk in persluchtsystemen veiliger en tot 10 keer sneller opsporen dan met puntscanmethoden.
visualiseren potentieel gevaarlijke gassen
De FLIR GF77 is een compacte ongekoelde gasdetectiecamera die geschikt is voor het in real-time opsporen en visualiseren van tientallen gassen bij o.a. energiebedrijven, olie- en aardgasactiviteiten, chemische/productiefaciliteiten, de voedingsmiddelenindustrie en de agricultuur.
inzet van drones bij de brandweer
De DJI Mavic 2 Enterprise Advanced is een compacte drone met een geïntegreerde warmtebeeldcamera geschikt voor het visualiseren van grote gebieden bij branduitbraken in bossen en steden.
Si 124 applicatie
Een industriële akoestische beeldcamera van FLIR, werkend op basis van ultrasone geluiden, is geschikt voor het in real-time visualiseren van potentiële lekkages in persluchtsystemen.

Kennisbank over gasdetectie en warmtebeeldcamera's

Thermography infrared radiation
Infrarode straling is met het blote oog niet waar te nemen. Echter met behulp van warmtebeeldcamera’s wordt het mogelijk om de onzichtbare straling zichtbaar te maken in applicaties met gassen, broeidetectie, 24/7 controles, etc.
Conditie monitoring
Het stoppen van machines kost een bedrijf veel onnodige downtime en kosten. Het continu monitoren van condities met warmtebeeldcamera’s in machineparken of in de staalfabriek zorgt ervoor dat machines langer mee kunnen gaan, dat storingen voorkomen worden en dat kosten worden bespaard.
optische gasbeelvorming
Gaslekkages kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid van werknemers en voor de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen. Met de FLIR gasdetectie(warmtebeeld)camera’s bent u in staat om honderden onzichtbare gassen snel, gemakkelijk en veilig zichtbaar te maken.

Wat is thermografie? In het kort

Thermografie, ook wel bekend als thermische beeldvorming of infraroodthermografie, is een technologie die infrarode straling gebruikt om beelden te maken van de temperatuurvariaties op het oppervlak van objecten of binnen een bepaalde omgeving. Het is gebaseerd op het principe dat alle objecten infrarode straling (warmte) uitzenden in verhouding tot hun temperatuur.

Dit is hoe thermografie werkt:

  1. Infraroodcamera: Een thermografische camera, of thermische camera, wordt gebruikt om de infrarode straling die door objecten wordt uitgezonden vast te leggen. Deze camera’s zijn uitgerust met speciale sensoren die de warmtesignatuur van objecten kunnen detecteren in de vorm van thermische patronen.

  2. Temperatuurvariatie: Objecten bij verschillende temperaturen zenden verschillende niveaus van infrarode straling uit. Warmere objecten stralen meer uit, terwijl koelere objecten minder uitzenden. Thermografie wordt gebruikt om deze temperatuurverschillen te detecteren en visualiseren.

  3. Beeldverwerking: De thermische camera legt de infrarode straling vast en zet deze om in een zichtbaar beeld of video, waarbij verschillende kleuren of tinten verschillende temperaturen vertegenwoordigen. Over het algemeen verschijnen warmere gebieden als lichtere kleuren (zoals wit of geel), terwijl koelere gebieden verschijnen als donkerdere kleuren (zoals blauw of zwart).

Thermografie heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende vakgebieden, waaronder:

  1. Gebouwinspecties: In de bouw en het onderhoud kan thermografie gebieden van warmteverlies, isolatieproblemen en elektrische fouten identificeren.

  2. Medische beeldvorming: In de medische sector wordt thermografie gebruikt voor borstkankerscreenings en om gebieden van ontsteking of abnormale bloedstroom te identificeren.

  3. Elektrische inspecties: Thermografische inspecties van elektrische systemen kunnen oververhitte componenten detecteren, wat helpt bij het voorkomen van elektrische branden.

  4. Mechanische inspecties: Het wordt gebruikt om de temperatuur van mechanische apparatuur, zoals lagers, te bewaken om tekenen van slijtage te detecteren.

  5. Industriële processen: In productie- en industriële omgevingen helpt thermografie bij het bewaken van de temperatuur van processen en het detecteren van defecten.

  6. Milieu- en wildbewaking: Thermografie wordt gebruikt om het gedrag en de gezondheid van dieren te bestuderen en te bewaken, en om warmtevariaties in het milieu te volgen.

  7. Beveiliging: Infraroodcamera’s worden gebruikt voor bewaking en beveiliging om indringers te detecteren, vooral bij weinig licht.

Thermografie is een waardevol instrument voor contactloze temperatuurmeting en het detecteren van afwijkingen, waardoor het nuttig is in een breed scala van toepassingen waar temperatuurvariaties cruciaal zijn voor het begrijpen en diagnosticeren van problemen.

Ron van Sambeek - Thermografie specialist

Thermografie specialist

Ron van Sambeek

Persoonlijk advies over de Thermografie?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag