Material Handling

Material handling

Material handling omvat alle processen met betrekking tot het verplaatsen van producten en goederen over korte afstanden binnen de grenzen van een gebouw of tussen een gebouw en een transportvoertuig. Material handling kan bestaan uit zowel handmatige, semi-automatische en volledig geautomatiseerde processen en houdt rekening met de bescherming, opslag en controle van materialen. Steeds vaker is het zowel technisch als economisch haalbaar om deze processen verder te automatiseren. De inzet van sensoren bij het automatiseren van deze processen speelt dan ook een uitermate belangrijke rol. Het productenpakket van Sensor Partners sluit naadloos aan op de behoefte van dit segment van de markt.

Krattenwasinstallatie

De SM9000 serie fotocellen zijn in staat om kratten in een krattenwasinstallatie tijdens het schoonmaakproces te detecteren ondanks de uitdagende omstandigheden zoals de grote hoeveelheden aan zeep en water.

Lees verder »

Detectie voor pallet transport

De SG2 lichtschermen van Telco Sensors is in staat om te monitoren of een lading producten op een pallet tijdens intern transport gaat verschuiven of gaat hellen/ naar voren hangen en daarmee schade en letsel te voorkomen.

Lees verder »
RED-110 papieren vellen tellen applicatie

Papieren vellen tellen

Een RED-110 kantendetectiesensor van Sensor Instruments is ondanks overlappingen en dubbele randen geschikt om betrouwbaar papieren vellen te tellen op een lopende band.

Lees verder »

De machineveiligheid van de AGV

De LIDAR afstandslasers en veiligheidslijsten voldoen aan de eisen voor de machineveiligheid van de AGV. Wanneer de AGV rondrijdt door magazijnen met deze betrouwbare sensoren wordt schade en letsel aan personen en objecten voorkomen.

Lees verder »
Positionering Traversewagen LASE

Positionering traversewagen

Een LASE lasersensor is geschikt om in een robuuste omgeving te opereren. Zo wordt deze sensor ergens aan de zijkant in een productiehal geïnstalleerd om vervolgens constant de positie te monitoren van de traversewagen.

Lees verder »

Positionering bovenloopkranen

De zender/ontvanger fotocellen van Telco Sensors zijn in staat om ondanks de uitdagende industriële omstandigheden een betrouwbare positionering te doen van de bovenloopkranen ten opzichte van de traversewagen.

Lees verder »

Aanwezigheidsdetectie ATEX zone

Een BX04 area sensor is geschikt om een efficiënte en veilige detectie te doen van objecten op transsportbanden in een explosiegevaarlijke ATEX omgeving. Bij grotere afstanden kunnen Ex lasers ingezet worden.

Lees verder »