Metaal-industrie

De metaal-industrie omvat de bewerking van ertsen tot metalen. Dit is een ingewikkeld en uitgebreid proces. Denk aan processtappen als het smelten en vormen van metalen, temperatuurcontroles, metaalinspecties, lengtemetingen voor eindgebruik, enz. Dit zijn processtappen die uitgevoerd moeten worden in omgevingen met uitdagende condities. Om de ertsen tot metalen te bewerken worden hoge temperaturen bereikt tot wel 2000 graden. De sensoren die Sensor Partners levert zijn in staat om deze uitdagingen in de metaal-industrie te tackelen door betrouwbare en nauwkeurige metingen uit te voeren van stalen balken of metalen buizen. Ook zijn de temperatuur sensoren van Sensor Partners geschikt voor het monitoren van de temperatuur gedurende het hele bewerkingsproces van metalen.

Diktemeting van stalen platen

Met een master/slave verplaatsingslaser is het mogelijk om gedurende het complexe productieproces van stalen platen een nauwkeurige diktemeting te doen van de platen en indien nodig bij te sturen.

Lees verder »
Temperatuurmeting metalen

Temperatuurmeting metalen

Gedurende het productieproces van metalen wordt er gewerkt met hele hoge temperaturen. Met een hittebestendige temperatuursensor is het mogelijk om de temperatuur tijdens het proces nauwkeurig te monitoren.

Lees verder »