Plastic recycling

De plastic recycling industrie is een complex en gedetailleerd proces. Van het sorteren, wassen en extruderen van gerecycled plastic tot aan de productie van nieuwe gerecyclede plastic eindproducten. De eisen voor het plastic productieproces en van het plastic zelf worden steeds hoger. Hierdoor ontstaan er steeds meer uitdagingen voor producenten. Applicatievoorbeelden zijn het monitoren van de kleur van plastic pellets, de controle van de foliebel in het extrusieproces van plastic, temperatuur- en diktemetingen gedurende het plastic recycling proces, etc. Hierbij stijgt dus de vraag voor innovatieve oplossingen. Sensor Partners biedt hierin een ruim assortiment sensoren aan die geschikt zijn voor het betrouwbaar en nauwkeurig detecteren/ meten gedurende het plastic recycling proces.

plastic recycling
Kunststoffgranulate

Kleurcontrole van samples met gerecycled plastic pellets

Met het LAB kleurmeetsysteem van Sensor Instruments ben je in staat om een nauwkeurige kleurcontrole uit te voeren van samples met gerecycled plastic pellets en daarmee de kwaliteit van gerecyclede eindproducten te verhogen.
Temperatuurmeting dunne plastic materialen

Controleren foliebel tijdens extrusieproces van plastic 

Ultrasoon sensoren worden ingezet om de foliebel tijdens het extrusieproces tot plastic folie te monitoren zodat deze niet te groot wordt en de kwaliteit van het uiteindelijke folie gegarandeerd wordt.
Roll of packaging film on the machine food factory

Diktemeting van dunne en transparante folies

De Spectro-MIR-10 zijn infraroodsensoren geschikt voor het uitvoeren van diktemetingen tijdens het afwerkingsproces van gerecycled plastic tot plastic folie, ook wel stretchen genoemd.
Chemical production of the bopp film. Film extrusion. Production of a stretch film of granular low density polyethylene. flat-slit technology.

Temperatuurmeting van dunne plastic materialen

De i-Tec Cube is een temperatuursensor geschikt voor het monitoren van de temperatuur van dunne plastic materialen. De materialen worden door de hittebestendige sensor op hoge snelheid betrouwbaar gemeten.