Verpakkingstechniek

In de verpakkingstechniek draait alles om snelheid en betrouwbaarheid. Ook in kritische applicaties, waar transparante materialen in verpakkingsmachines worden gedetecteerd, komt Sensor Partners met een oplossing.

Lasnaad detectie op blik

Blik heeft vaak een glanzend oppervlak waardoor het lastig detecteren is met reguliere sensoren. Met een contrast sensor of een kantendetectiesensor is het mogelijk om een detectie van lasnaden op blik uit te voeren.

Lees verder »

Transparante plastic deksels tellen

Doordat opgestapelde transparante deksels vaak dicht op elkaar zitten is het uitdagende om deze een voor een te detecteren. Met de kantendetectiesensor uit ons assortiment is men in staat om deze stapels met transparante deksels nauwkeurig te tellen.

Lees verder »

Diametercontrole rol

Met een afstandslaser of een ultrasoon sensor is het mogelijk om een betrouwbare detectie te doen wanneer een omgewikkelde rol met verpakkingsmaterialen bijna op is. Hierna wordt de rol snel vervangen en blijft het proces efficiënt verlopen.

Lees verder »

Baankantsturing

Er zijn een aantal betrouwbare sensor oplossing beschikbaar voor het regelen van de baankantsturing, het proces waarbij de juiste positie en het juiste verloop van verpakkingsmaterialen geregeld moet worden om schade aan materialen te voorkomen.

Lees verder »