Water-, afval-, en energietechniek

De sensoren van Sensor Partners lenen zich uitstekend voor applicaties waarin ze worden blootgesteld aan veel vervuiling, water en weersinvloeden. Dat maakt ze uitermate geschikt voor de water-, afval- en energietechniek. Voorbeelden zijn onder andere balenpersen, grote transportbanden, maar ook niveaumetingen in (vuil)waterbassins of rioleringen.

Het visualiseren van potentieel gevaarlijke gassen

De FLIR GF77 is een compacte ongekoelde gasdetectiecamera die geschikt is voor het in real-time opsporen en visualiseren van tientallen gassen bij o.a. energiebedrijven, olie- en aardgasactiviteiten, chemische/productiefaciliteiten, de voedingsmiddelenindustrie en de agricultuur.

Lees verder »

Troebelheid controle van water

Een contrast sensor kan gebruikt worden voor het uitvoeren van een troebelheid controle van schoonmaakwater, dat na verloop van tijd troebeler wordt door bacteriën, stof, vetten, etc. die zich ophopen in het water.

Lees verder »

Glansmeting op primer oppervlakten

Een glans sensor met een 60° openingshoek is geschikt om een glansmeting uit te voeren op een primer oppervlak van een rotorblad op een windmolen om te controleren of er een gelijkmatige verdeling primer is aangebracht.

Lees verder »
Papier- en pulpverwerking baanverloop en scheuren/breuken detectie

Papier- en pulpverwerking

De SS02 serie zijn lichtschermen die ervoor kunnen zorgen dat het papier of pulp tijdens het verwerkingsproces in het midden van het baanverloop blijft liggen. Om scheuren te detecteren in het papier, is de SM 6000 serie een geschikte oplossing.

Lees verder »

Niveaumetingen voor waterbehandeling

De ultrasoon sensoren van microsonic lenen zich uitstekend voor het meten van (water)niveau’s binnen de water- en afvalwatersector. De sensoren zijn geschikt voor niveaumetingen bij de waterbehandeling, in pompstations en overloopbekkens.

Lees verder »

Balenpersen

In de vuile industriële omgevingen van balenpersen kunnen de SM3000 of SM9000 serie zender/ontvanger fotocellen ingezet worden om de aanwezigheid en bereikte niveaus van afval te detecteren.

Lees verder »