Wij hebben de sensoren voor uw toepassing

Met onze brede range sensoren kunnen we in vrijwel iedere toepassing voorzien. In welke branche de toepassing ook nodig is. 

Agrotechniek

De agrotechniek is een industrie waarin de technologie zich in hoog tempo doorontwikkeld. Landbouwmachines zijn tegenwoordig hightech systemen waarbij productiviteit, betrouwbaarheid en behoud van de productkwaliteit zeer belangrijke elementen zijn. De gebruiker heeft grip op het hele proces, van het begin tot het eind. Deze inzichten worden verkregen door sensoren in de machine, welke continue status, hoeveelheid, positie of afstand doorgeven aan de besturing. Om het maximale rendement uit de machines te halen is daarom de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de sensoren van groot belang. Daarom kiezen veel machinebouwers van agrarische machines voor Sensor Partners.

Assemblage industrie

De assemblage industrie omvat alle processen rondom het in elkaar zetten (assembleren) van discrete losse onderdelen of al eerder samengestelde onderdelen tot een samengesteld eindproduct. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden in de stukproductie, serieproductie en de meest voorkomende massaproductie. De assemblage industrie was voorheen uitsluitend handwerk. Inmiddels zijn deze processen bijna volledig geautomatiseerd. Sensor Partners biedt een ruim assortiment aan laserprojectoren voor de automatisering van het assemblageproces. Applicaties zijn hier bijvoorbeeld het doen van laserprojecties tijdens de productie van muren en plafonds of voor de productie van vliegtuigen (die uit meerdere samengestelde materialen bestaan).

Automotive

De automobielindustrie of automotive is de bedrijfstak die auto’s (of motorvoertuigen in het algemeen) ontwerpt, ontwikkelt, produceert, bemerkt en verkoopt. De automobielindustrie omvat een groot onderdeel van de totale wereldeconomie. Mede door extreme concurrentie en strenge eisen met betrekking tot de veiligheid is deze industrie een van de meest gevorderde ter wereld als het aankomt op automatisering.

Houtindustrie

De houtindustrie en timmerindustrie omvat toepassingen in de bosbouw, de houtkap, de houtbewerking en de houthandel. Door de hoge bestendigheid tegen vuil en schokken worden onze sensoren veel gebruikt op speciaal machines voor de houtindustrie en timmerindustrie.  De juiste sensor maakt het verschil tussen een robuuste oplossing en een applicatie met veel problemen.

Industrie 4.0

Industrie 4.0 is een beweging waarbij gehele productieprocessen en alle faciliteiten een digitale aanwezigheid krijgen. Ieder component en ieder subsysteem binnen een industrieel bedrijf wordt digitaal benaderbaar. Het doel hierbij is het creëren van een compleet overzicht van alle gemeten inzichten en bovendien meer efficiëntie en rendement creëren in de productie. Sensor Partners biedt radar sensoren aan die in staat zijn om draadloze niveaumetingen te doen in een groot aanbod aan applicaties, zoals van het waterpeil en in verschillende containers. Ook levert Sensor Partners met SmartMonitor een innovatieve oplossing om alle aanwezige machines in een industriehal te monitoren vanuit 1 centraal systeem.

Material handling

Material handling omvat alle processen met betrekking tot het verplaatsen van producten en goederen over korte afstanden binnen de grenzen van een gebouw of tussen een gebouw en een transportvoertuig. Material handling kan bestaan uit zowel handmatige, semi-automatische en volledig geautomatiseerde processen en houdt rekening met de bescherming, opslag en controle van materialen. Steeds vaker is het zowel technisch als economisch haalbaar om deze processen verder te automatiseren. De inzet van sensoren bij het automatiseren van deze processen speelt dan ook een uitermate belangrijke rol. Het productenpakket van Sensor Partners sluit naadloos aan op de behoefte van dit segment van de markt.

Metaal-industrie

De metaal-industrie omvat de bewerking van ertsen tot metalen. Dit is een ingewikkeld en uitgebreid proces. Denk aan processtappen als het smelten en vormen van metalen, temperatuurcontroles, metaalinspecties, lengtemetingen voor eindgebruik, enz. Dit zijn processtappen die uitgevoerd moeten worden in omgevingen met uitdagende condities. Om de ertsen tot metalen te bewerken worden hoge temperaturen bereikt tot wel 2000 graden. De sensoren die Sensor Partners levert zijn in staat om deze uitdagingen in de metaal-industrie te tackelen door betrouwbare en nauwkeurige metingen uit te voeren van stalen balken of metalen buizen. Ook zijn de temperatuur sensoren van Sensor Partners geschikt voor het monitoren van de temperatuur gedurende het hele bewerkingsproces van metalen.

Offshore

Processen in de offshore gaat onder andere over boorplatforms, spreaders & lifting equipment en aanmeersystemen bij havens, enz. Deze industriële processen worden steeds vaker geautomatiseerd. Deze automatisering van de processen omvat betrouwbare lange- en korte afstandsmetingen, positionering van zeecontainers met portaalkranen en een accurate aanwezigheidsdetectie van onder andere containers. Sensoren worden blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw, ijzel, enz. De sensoren die Sensor Partners levert zijn in staat om betrouwbare en robuuste metingen uit te voeren ongeacht de uitdagende omstandigheden. Onze sensoren zijn daarnaast ook toe te passen in offshore omgevingen met ATEX-zones zoals op een boorplatform met explosiegevaar.

Plastic recycling

De plastic recycling industrie is een complex en gedetailleerd proces. Van het sorteren, wassen en extruderen van gerecycled plastic tot aan de productie van nieuwe gerecyclede plastic eindproducten. De eisen voor het plastic productieproces en van het plastic zelf worden steeds hoger. Hierdoor ontstaan er steeds meer uitdagingen voor producenten. Applicatievoorbeelden zijn het monitoren van de kleur van plastic pellets, de controle van de foliebel in het extrusieproces van plastic, temperatuur- en diktemetingen gedurende het plastic recycling proces, etc. Hierbij stijgt dus de vraag voor innovatieve oplossingen. Sensor Partners biedt hierin een ruim assortiment sensoren aan die geschikt zijn voor het betrouwbaar en nauwkeurig detecteren/ meten gedurende het plastic recycling proces.

Semiconductor

De semiconductor industrie, ofwel halfgeleiderindustrie omvat het ontwerpen en de productie van semiconductors en semiconductor apparaten, zoals transistors, wafers en geïntegreerde schakelingen. Het produceren van semiconductors is een complex en uitgebreid proces. Denk hierbij aan het blijven vastplakken van wafers of het inefficiënt snijden van chips uit de wafers. Deze problemen leiden tot onnodige kosten door schade of verspilling. Sensor Partners biedt betrouwbare sensoroplossingen aan om deze problemen te verhelpen.

Textielindustrie

De sensoren die Sensor Partners levert, lenen zich uitstekend voor applicaties in de textielindustrie. In de textielindustrie worden vezels zoals katoen bewerkt tot een bruikbaar eindproduct zoals T-shirts. Dit gehele proces is zeer complex en vraagt om veel nauwkeurigheid. Voorbeelden van toepassingen in de textielindustrie zijn kleur-, structuur-, en contrastmetingen op T-shirts, vloermaterialen en andere geweven stoffen. Onze sensoren zijn in staat om betrouwbare en robuuste metingen te doen van uw toepassing.

Toegangstechniek

Sensor Partners heeft een ruim assortiment sensoren speciaal voor de toegangstechniek. Onze sensoren kenmerken zich door de industriële kwaliteit en betrouwbaarheid. De sensoren worden onder andere ingezet bij liften, poorten, industriële deuren en slagbomen en roltrappen.

Transport

De sensoren van Sensor Partners lenen zich uitstekend voor diverse applicaties in de transportindustrie. Voorbeelden van applicaties in de transport industrie zijn de botsbeveiliging, observeren en controleren van (spoor)wegen, temperatuurmetingen bij het asfalteren van wegen, de positionering van geautomatiseerde magazijnvoertuigen, enz. Deze sensoren worden blootgesteld aan industriële factoren in de omgeving zoals vervuiling en stofophoping. In buitenapplicaties hebben de sensoren daarnaast te maken met allerlei weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, wind, ijzel, enz. De sensoren uit ons assortiment zijn in staat zich te weren tegen al deze uitdagende omstandigheden en leveren daarmee een nauwkeurige en betrouwbare oplossing voor al uw transport applicaties.

Verpakkingstechniek

In de verpakkingstechniek draait alles om snelheid en betrouwbaarheid. Ook in kritische applicaties, waar transparante materialen in verpakkingsmachines worden gedetecteerd, komt Sensor Partners met een oplossing.

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne een uiterst belangrijk aspect. Veel van onze sensoren zijn door de hoge beschermingsklasse of chemisch-bestendige coatings te reinigen, vaak ook onder hoge druk, met warm water en/of schoonmaakmiddelen. Speciale series zijn bovendien geproduceerd uit FDA goedgekeurde materialen en volgens de EHEDG richtlijnen en voldoen aan de ECOLAB norm.

Water-, afval-, en energietechniek

De sensoren van Sensor Partners lenen zich uitstekend voor applicaties waarin ze worden blootgesteld aan veel vervuiling, water en weersinvloeden. Dat maakt ze uitermate geschikt voor de water-, afval- en energietechniek. Voorbeelden zijn onder andere balenpersen, grote transportbanden, maar ook niveaumetingen in (vuil)waterbassins of rioleringen.