Laserprojecties tijdens productie van muren en plafonds

Met laserprojectors van Z-Laser is het mogelijk om nauwkeurige laserprojecties te doen tijdens de productie van muren en plafonds om zo meer overzicht te krijgen over de grote werkruimte die in beslag wordt genomen tijdens het proces.
Toepassing productie betonnen muren en plafonds

Lastig overzicht houden tijdens productie van muren en plafonds

Muren en plafonds worden in fabrieken gemaakt van geprefabriceerd beton. Dit proces neemt veel werkruimte in beslag en het is dus lastig om overzicht te houden over de verschillende productiestappen. Dit leidt tot inefficiënties en mindere productiviteit op de werkvloer. Het doen van laserprojecties tijdens de productie van muren en plafonds met behulp van laserprojectoren zorgt voor meer overzicht gedurende het proces.

Laserprojectoren zorgen voor een betere workflow in grote fabrieken

Laserprojectoren zijn in staat om een groot gebied te projecteren. Hierdoor kunnen alle componenten/onderdelen gemakkelijk en snel geplaatst worden. Er worden hierbij twee of meerdere laserprojectoren boven de werkruimte bevestigd. In combinatie met de software worden de projectoren geïntegreerd in het systeem met een betere workflow als resultaat. Via een laser menu is er de mogelijkheid om het systeem te besturen en vervolgens de lasers aan te sturen om bepaalde functies te projecteren op het gewenste oppervlak. Bovendien is het systeem handmatig te besturen met behulp van een afstandsbediening. Laserprojecties verbeteren en versnellen iedere stap in het productieproces van geprefabriceerd beton. Het resultaat is een verminderde voorbereidingstijd, snelle en nauwkeurige kwaliteitscontroles en kostenbesparingen door errorpreventie.

De LP-HFD2 serie zijn nauwkeurige laserprojectoren van Z-Laser geschikt voor laserprojecties tijdens de productie van muren en plafonds. De projectoren met een openingshoek van 80° of 60°, heeft de mogelijkheid om meerdere kleuren tegelijk te projecteren op een oppervlak (groen, geel en rood) en is standaard geschikt voor projectieafstanden van 50 cm tot 7 meter. Wanneer men nog grotere afstanden moet afleggen, is de Tele-versie beschikbaar met een afstand tot 14 meter. Er is ook de mogelijkheid voor een ingebouwde koeler bij  toepassingen met hoge temperaturen tot 60°.

Roeland van Meijl

Laser specialist

Roeland van Meijl

Persoonlijk advies over de Laserprojecties tijdens productie van muren en plafonds?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag