Bewegende positionering op groentesnijmachines met lasers

Groentesnijmachines kunnen voorzien worden van positioneringslasers of laserprojectoren die het vergemakkelijken om groenten te positioneren, vaak op een lopende band.
sweere de-leafing cauliflower positioning laser

Groentesnijmachines kunnen voorzien worden van positioneringslasers die het vergemakkelijken om groenten te plaatsen op de juiste plek. Doorgaans zijn de meeste van deze machines voorzien van een lopende band waarover de groenten worden aangevoerd. Deze machines zorgen voor een verhoging van de productiviteit.

Positioneren van groenten op een schaal voordat deze gesneden worden

In deze specifieke toepassing lichten we de aanvoer van groenten uit welke geplaatst dienen te worden op schalen. In het bijzonder gaat het om bloemkolen die in het midden van de schaal liggen en gesneden worden. Door de bloemkolen correct te positioneren op de schaal kan de machine op de juiste wijze snijden.

Positioneringslasers met een kruisprojectie worden toegepast op de transportband

Het positioneren gebeurt tijdens het voortbewegen van de schalen op de transportband en met behulp van positioneringslasers. Het best kan gedacht worden aan positioneringslasers met een kruisprojectie, ook wel kruislasers genoemd. Deze worden boven de transportband gemonteerd en geconfigureerd. Wanneer de schaal onder de laser passeert zal deze een kruisprojectie hebben die aangeeft waar de bloemkolen terecht moeten komen. De projectie is in dit geval statisch en beweegt dus niet met de schalen mee. Afhankelijk van de productievolume is dit voor de meeste toepassingen een zeer capabele oplossing.

Het kan uitdagend worden wanneer we spreken over grotere volumes die met een hogere snelheid worden aangevoerd. Om dezelfde toepassing goed te laten verlopen is het interessant om ook de oplossing op te schalen. Daar komt de industriële laserprojector bij kijken. Waar de kruislaser slechts één projectie per laser kan opleveren is één laserprojector goed voor meerdere projecties van de gewenste vorm! Bovendien is dat niet de enige kwaliteit van de laserprojector, omdat de projecties ook dynamisch zijn in te stellen. Hierdoor kunnen de projecties met de schalen op hogere snelheid meebewegen. Productievolumes kunnen op deze wijze een grotere opbrengst opleveren, zonder in te leveren op efficiëntie en precisie.

https://youtu.be/Koq0__N8_wc
Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Bewegende positionering op groentesnijmachines met lasers?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag