Contrastmeting van fluorescerende coating laag op leer

Een contrastsensor met fiber optiek maakt het mogelijk om een flurorescerende coating laag op leer te inspecteren om zo consistent een gelijkmatige verdeling te realiseren.
Contrastmeting van coating laag op leer

Gelijkmatige verdeling van een laag coating op leer

Op leer wordt vaak een fluorescerende laag coating aangebracht. Deze laag moet gelijkmatig zijn verdeeld over het oppervlak. Plekjes of een oppervlak dat niet goed is gecoate (vanaf een breedte van 5 mm in de aangebrachte laag) moet worden gedetecteerd. Dit kan met behulp van een contrastmeting van de fluorescerende coating laag op leer.

Contrast sensoren maken onzichtbare verschillen in coating zichtbaar

Contrast sensoren maken doorgaans gebruik van het verschil in contrast tussen objecten of meerdere kleuren op één object. Door dit verschil in contrast kunnen niet alleen verschillende soorten kleuren van elkaar worden onderscheiden zoals groen en rood. Ook kan zoals in dit voorbeeld het verschil tussen een wel en niet gecoat object waar met het blote oog geen onderscheid in te maken is, gedetecteerd worden. Zo kan het verschil tussen wel en niet gecoate leer gedetecteerd worden. Dit is omdat het uitgezonden UV licht sterker reflecteert op de fluorescerende coating dan op het kale leer. Beide waarden worden vooraf ingeleerd op de sensor waarna deze feilloos het verschil kan detecteren.

Met de SPECTRO-1-FIO-UV in combinatie met een fiberoptiek kan deze contrastmeting van de fluorescerende coating laag op leer worden uitgevoerd. Om de juiste fiber optiek te vinden voor de betreffende toepassing kan er contact worden opgenomen met onze experts. Dit kan via info@sensor.nl of bellen via +31 (0)416 378 239.

 

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Contrastmeting van fluorescerende coating laag op leer?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag