Detecteren in het openbaar vervoer

In het openbaar vervoer zoals in bussen en treinen kunnen in de (schuif) deuren lichtschermen worden geïnstalleerd die daarmee volledige en betrouwbare bescherming bieden aan personen, objecten end dieren bij de in-en uitstapfase.
Detecteren in het openbaar vervoer

Hoogste normen aan de veiligheid in het openbaar vervoer

In het openbaar vervoer worden de hoogste eisen gesteld aan de veiligheid. Denk hierbij aan de bescherming tijdens de in-en uitstapfase bij het stoppen en vertrekken van o.a. treinen en bussen. Dit om ervoor te zorgen dat passagiers te allen tijde veilig kunnen in-en uitstappen. Daarnaast worden de deuren vaak automatisch of met een druk op een knop geopend en na een tijdje weer gesloten. Het kan voorkomen dat er storingen plaatsvinden en de deuren niet meer betrouwbaar functioneren. Dan is letsel en schade onvermijdelijk. Hierdoor worden voor de bescherming van bussen en treinen de hoogste normen gesteld aan de toegangsbeveiliging.

De SG1 lichtschermen van Telco Sensors

In o.a. bussen en treinen kunnen in de (schuif) deuren lichtschermen worden geïnstalleerd voor de volledige en betrouwbare bescherming bij de in-en uitstapfase. De SG1 lichtschermen van Telco Sensors vormen hier een uitstekende oplossing. De standalone lichtschermen hebben een hoge dichtheid aan infrarode lichtstralen. Deze zorgen voor een volledige en veilige detectie van personen, dieren en objecten die de trein of bus willen in- of uitstappen. Zelfs een rugzak of koffer worden hierbij door het lichtscherm gedetecteerd. Door de compacte bouwvorm van de SG1 zijn deze lichtschermen discreet in te bouwen, zelfs als er een beperkte ruimte beschikbaar is.

De SG 1 160 RAD is een variant binnen de SG1 serie. Deze versie is voorzien met een speciale kabel waardoor dit lichtscherm voldoet aan de UN / ECE R118 standaard. Sensoren die aan deze standaard voldoen garanderen bovendien de brandveiligheid in bussen en treinen.

De SM6000 serie fotocellen van Telco Sensors

Een alternatief voor het gebruik van lichtschermen is het installeren van zender & ontvanger fotocellen van Telco Sensors. Één of meerdere setjes fotocellen uit de SM6000 serie kunnen discreet in de deuren van bussen en treinen geïnstalleerd worden, om een enkele of meerdere single beam detectie te doen van passerende mensen, dieren of objecten. Het voordeel van fotocellen ten opzichte van lichtschermen is het prijsplaatje. Een nadeel is echter dat fotocellen een enkele beam detectie doen in tegenstelling tot een lichtscherm dat bestaat uit meerdere fotocellen in één behuizing.

De fotocellen zijn ten slotte betrouwbaar in te zetten in het openbaar vervoer doordat de sensoren o.a. trilling ongevoelig, schokbestendig en water- en stofbestendig zijn (IP67 beschermingsklasse).

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Detecteren in het openbaar vervoer?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag