Detectie bij afkortzaag

Met de zeer goede achtergrondonderdrukking en de kleurongevoeligheid van de ultrasoon sensoren kunnen alle soorten hout in een houtverwerkingsmachine nauwkeurig gedetecteerd worden.

Toepassing waarin stof in de lucht en in de sensor kan komen

Detecteren van diverse soorten hout in diverse vormen en maten in houtverwerkingsmachines met ultrasoon sensoren

Bij een afkortzaag van houtverwerkingsmachines passeren diverse soorten hout in allerlei kleuren, afmetingen en condities. Denk hierbij aan balken, boomstammen, schaaldelen met schors, nat en droog hout, donker of licht gekleurd. De applicatie en de wijze van transport van het product laat het hier niet toe om horizontaal een detectie te laten plaatsvinden, ook vanaf de onderzijde detecteren is een optie. Een ultrasoon sensor biedt hier de uitkomst. De zeer goede achtergrondonderdrukking van onze ultrasoon sensoren en de volledige kleurongevoeligheid zorgen er voor dat alle soorten hout worden gedetecteerd. De reproduceerbaarheid van de schakelpositie is hoog, waardoor de afkortzaag altijd op de juiste positie het product afzaagt.

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Detectie bij afkortzaag?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag