Detectie van metaalhoudende labels

Middels de inductieve sensor XS8D1A1PAM12 van Telemecanique worden metaalhoudende labels contactloos gedetecteerd op autogordel in een geautomatiseerd inspectiesysteem.
Detectie van metaalhoudende labels met een inductieve sensor

Kwaliteitscontroles op autogordels

Middels de inductieve sensor XS8D1A1PAM12 van Telemecanique worden metaalhoudende labels contactloos gedetecteerd op autogordel in een geautomatiseerd inspectiesysteem. Het inspectiesysteem voert een kwaliteitscontrole uit op de autogordel. Het plakt automatisch een metaalhoudend label op het gevonden defect in de autogordel. De XS8D1A1PAM12 wordt, na het aanbrengen van de metaalhoudende labels door een label applicator, gebruikt om te controleren of deze daadwerkelijk aanwezig is op het band en of de positie van het label op het band goed is. Wanneer de inductieve sensor het label niet detecteert, geeft de sensor een schakelsignaal naar de besturing. Met een schakelfrequentie van 150 Hz is de inductieve sensor snel genoeg om betrouwbaar en consistent de aanwezigheid en positie van het metaalhoudende label te detecteren bij een materiaalsnelheid van 120 meter per minuut.

Inductieve sensor met een praktische bouwvorm en groot detectieveld

In deze specifieke applicatie is gekozen voor de XS8D1A1PAM12 vanwege de praktische bouwvorm en platte montagewijze, in combinatie met het grote detectieveld en detectieafstand. De inductieve naderingsschakelaar is voorzien van een 4-pin M12-connector. De sensor is statisch gemonteerd en de aansluitkabel is netjes weggewerkt in een kabelgoot. Derhalve is er gekozen voor de PVC 05 RE 4A M12 aansluitkabel. De PVC mantel van de aansluitkabel is een veel voorkomend materiaal in alledaagse toepassingen en is daarmee een goede keuze in minder kritieke toepassingsgebieden. Polyvinylchlorideis een duurzaam materiaal dat prijstechnisch ook gunstig is.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Detectie van metaalhoudende labels?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag