Detectieoplossingen met area sensoren uit de BX serie

De BX serie area sensoren zijn in staat om een betrouwbare detectie uit te voeren in geautomatiseerde productie- en inpakprocessen onder uitdagende omgevingsomstandigheden.
bx04

Automatiseren van productie- en inpakprocessen

Bij het automatiseren van productie- en inpakprocessen zijn oneindig veel toepassingen te bedenken waar de aanwezigheid, positie, hoeveelheid of afmetingen van een product gedetecteerd moet worden. Zoals in productielijnen, verpakkingslijnen of op transportbanden. Hierbij passeren producten in allerlei verschillende materialen, vormen, afmetingen en kleuren. Een paar voorbeelden:

  • Wassen, sorteren, snijden en verpakken van groente, fruit en noten
  • Zagen en verwerken van houten balken, boomstammen of plaatwerk
  • Afvullen en bestikkeren van kunststof flessen, glaswerk, jerrycans of conservenblikken
  • Knippen en walsen van stalen platen
  • Transporteren, verdelen en positioneren van verpakte voedingsmiddelen

In deze applicaties wordt er vaak gewerkt in uitdagende omgevingen. Denk hierbij aan de volgende omgevingsfactoren:

  • De objecten passeren met hoge snelheden,
  • Hoge mate van vochtigheid of zelfs water- en/of schoonmaakmiddelen
  • Stof- en vuilophoping
  • Explosie gevaarlijke omgevingen (ATEX-omgeving)
  • Hoog-intensieve lichtbronnen, lasapparaten of verwarmingselementen

Area sensoren voor een betrouwbare detectie in talloze situaties

Om deze uitdagingen op te lossen zijn de area sensoren uit de BX serie van Micro Detectors in veel situaties een passende oplossing. Deze area sensoren zijn compacte lichtschermen die in staat zijn om een betrouwbare detectie uit te voeren, ook onder invloed van bovengenoemde omgevingsfactoren. De BX04/BX10/BX80 van Micro Detectors bestaan uit een losse zender en ontvanger in een compacte profiel, beschikbaar vanaf een profielhoogte van 90 mm en een channel spacing van 10 mm. De BX80 heeft een profielhoogte van 70 mm en zelfs een channel spacing van 6 mm. Verder kan er een keuze worden gemaakt in het meetbereik en de wijze waarop de sensoren elektrisch worden aangesloten.

Tenslotte beschikken sommige modellen uit de BX serie over extra functies die het detecteren in uitdagende omgevingen kunnen versimpelen. Denk hierbij aan een test-input, luchtkoeling, elektrische synchronisatie, anti-interferentie filters, of modellen met een IP69K beschermingsklasse of ATEX certificaat. Onze productspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Detectieoplossingen met area sensoren uit de BX serie?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag