Diktemeting van isolatiemateriaal

Met een master/slave verplaatsingslaser is het mogelijk om een betrouwbare diktemeting uit te voeren van isolatiemateriaal met als reultaat minimale verspilling en maximale productiviteit.

De perfecte dikte van isolatiemateriaal bepalen voor minimale verspilling en maximale productiviteit

Bij de productie van isolatiemateriaal is het van belang dat de dikte van het materiaal perfect aansluit op de eisen en wensen van de klant. Zelfs bij de kleinste afwijkingen van de gewenste dikte zal het product worden afgekeurd. Dat zijn onnodige kosten en materialen die verloren gaan. Bovendien gaat het ten koste van de productiviteit op de transportbanden. Door een diktemeting van het isolatiemateriaal kan de kwaliteit constant worden gewaarborgd. Daarnaast kan er tijdens het productieproces worden ingegrepen als dat nodig is. De diktemeting wordt uitgevoerd door een verplaatsingslaser. Deze lasers werken volgens een triangulatie- of driehoeksmeting.

Master/slave verplaatsingslaser is geschikt voor een betrouwbare diktemeting

De L-LAS-LT-37-MA/-SL is een master/slave verplaatsingslaser die uitstekend gebruikt kan worden voor een diktemeting van isolatiemateriaal. Het meetbereik van de Master/ Slave is voor beide 4 mm (vanaf 35 mm). De resolutie van de laser is 1 µm en de schakelfrequentie is 200 Hz. Middels de potentiometer zijn de tolerantie instellingen aan te passen. Daarnaast is de master voorzien van een LED-display voor het aanpassen van het meetbereik en de gevoeligheidsinstellingen. De sensoren communiceren via een RS232 interface of zijn eventueel ook te configureren met een Windows PC of laptop. Ten slotte heeft deze sensor 2 digitale ingangen, 3 digitale uitgangen en 1 analoge uitgang (0 – 10 V of optionele master variant met 4 – 20 mA).

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

L-LAS-LT-37-MA/-SL

Meer weten over Diktemeting van isolatiemateriaal

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.