Inspecteren matglazen platen middels glansmeting

Met een glanssensor ben je in staat om matglazen platen te inspecteren op glanzende plekjes, zodat minder producten worden afgewezen en de kwaliteit van eindproducten stijgt.

Monitoren van kleine glanzende plekjes op matglazen platen

Matglazen platen worden gebruikt in onder andere flatscreen tv’s, bij zonnepanelen, etc. Deze producten vereisen een hoge kwaliteit aan materialen. Om deze kwaliteit te garanderen wordt er tijdens de productie van deze platen gemonitord op kleine glanzende plekjes op het matte oppervlak. Deze plekjes moeten gedetecteerd en vervolgens gecorrigeerd worden. De inspectie bestaat uit een glansmeting op de matglazen platen. Met een glanssensor van Sensor Instruments worden glanzende plekjes vanaf 3 mm gedetecteerd. Hierna worden deze plekjes bewerkt. Dit resulteert in minder afgewezen producten, een hogere kwaliteit platen en betere eindproducten.

Glanssensor voor een inline-inspectie van matglazen platen

De RLS-GD-15/60° is een glanssensor van Sensor instruments waarmee men in staat is om de matglazen platen te inspecteren op glanzende plekjes. Deze sensor meet inline de glanswaarde van materialen (>10GU – <70GU) met een meetbereik van 15 mm. Deze gemeten waarde heeft een tolerantie van +/- 10%. Daarnaast heeft de sensor 2 analoge uitgangen (0-10 V of 4-20 mA) en 5 digitale uitgangen waarmee tot 31 glanswaarden ingeleerd kunnen worden. De sensor is ten slotte voorzien van een RS232 interface voor het communiceren van de data.

Gerelateerde producten

RLS-GD-15/60°

Meer weten over Inspecteren matglazen platen middels glansmeting

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.