Helikopterdetectie op deck

De LAM afstandslasers zijn geschikt om de aanwezigheid van helikopters te detecteren, ook in hevige weersomstandigheden, waarna floodlights het helideck verlichten en later weer gedimd of uitgeschaleld worden.

helicopter

Aanwezigheid van een helikopter detecteren op een deck op een schip of boorplatform

Een helikopterplatform op een schip of boorplatform wordt verlicht met floodlights om de positie van het helideck zichtbaar te maken voor de piloot. Op het moment dat de helikopter geland is mogen de verlichtingen dimmen of helemaal uit. Hiervoor worden de LAM sensoren ingezet om binnen een ingesteld afstandsbereik (ook wel window) de aanwezigheid van helikopters te detecteren. Omdat de laser een afstand meet, detecteert de sensor, in tegenstelling tot radar sensoren, ook stilstaande objecten. Bovendien blijft deze bij zware weersomstandigheden betrouwbaar functioneren. Ook leverbaar in explosion proof behuizing.

Meer weten over Helikopterdetectie op deck

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.