Het visualiseren van potentieel gevaarlijke gassen

De FLIR GF77 is een compacte ongekoelde gasdetectiecamera die geschikt is voor het in real-time opsporen en visualiseren van tientallen gassen bij o.a. energiebedrijven, olie- en aardgasactiviteiten, chemische/productiefaciliteiten, de voedingsmiddelenindustrie en de agricultuur.

Het belang van veiligheid bij het visualiseren van potentieel gevaarlijke gassen

Organisaties die werken met (potentieel gevaarlijke) gassen moeten continu streven naar een veilige werkomgeving. Dit geldt niet alleen voor de beleidsbepalers die veiligheidsprotocollen schrijven, maar iedereen in de organisatie moet bezig zijn met het voorkomen van onveilige situaties voor werknemers. Een grote uitdaging bij het visualiseren van potentieel gevaarlijke gassen is om ervoor te zorgen dat mensen zich niet in een onveilige omgeving hoeven begeven. Veel alledaagse gasdetectors zijn een hulpmiddel in het beschermen van werknemers. Het probleem is echter dat deze apparaten enkel een waarschuwing geven wanneer de operator zich al middenin een gaswolk bevindt. Er zijn verder technologieën beschikbaar die gaslekkages kunnen opsporen in appratuur. Echter werken hierbij de meeste wederom pas als de operator zich bevindt in een onveilige omgeving. Wanneer men bijvoorbeeld het peil van een tank moet monitoren kan het voorkomen dat een operator in een gaswolk zijn werk uitvoert.

Er heerst daarmee onzekerheid en een onveilig gevoel als je als operator niet precies weet waar gaswolken zich bevinden. Het is daarom gewenst om een technologie te vinden om van een veilige afstand en in real-time gas(lekkages) op te sporen.

Een veilige werkomgeving met een optische gasdetectiecamera

Optische gasbeeldvorming is een technologie die door steeds meer organisaties wordt bestudeerd en geïntegreerd in hun bedrijfsprocessen. Een aanleiding hiervoor is dat milieueisen strenger worden op het gebied van gasemissie reductie. Daarnaast streven organisaties ernaar om operators te laten werken in een veilige omgeving op zoek naar gassen en gaslekkages. Optische gasbeeldvorming is een effectieve en efficiënte technologie voor het detecteren van lekkages van tientallen gassen. Met de geavanceerde optische gasdetectiecamera’s wordt het mogelijk om onveilige condities te visualiseren van een veilige afstand. De meeste gasdetectiecamera’s hebben een groot bereik. Hiermee kan een werknemer exacte informatie geven over de omgeving zonder dat iemand in (de buurt van) een gaswolk staat.

Een groot bijkomend voordeel van een ongekoelde gasdetectiecamera is dat deze een stuk goedkoper is dan een gekoelde camera. De lagere prijzen zorgen ervoor dat meer teams in de organisatie gebruik kunnen maken van deze technologie. Bovendien kan er dan dus een veilige werkomgeving ontstaan voor iedereen in de organisatie.

(Potentiële) gaslekkages in real-time visualiseren met de FLIR GF77

De FLIR GF77 is een compacte ongekoelde gasdetectiecamera die geschikt is voor het in real-time opsporen en visualiseren van potentieel gevaarlijke gassen bij o.a. energiebedrijven, olie- en aardgasactiviteiten, chemische/productiefaciliteiten, de voedingsmiddelenindustrie en de agricultuur. Deze camera beschikt over uitwisselbare lenzen (Low range & High Range) waarmee de meeste gassen in kaart gebracht kunnen worden. De camera heeft daarnaast een scherp ‘4’ LCD display en een 180° draaibare lens voor een extreme flexibiliteit tijdens het visualiseren van gassen. Bovendien zijn hierdoor de installaties gemakkelijk van een veilige afstand te monitoren. Met de WiFi en GPS functies is het mogelijk om anderen direct op de hoogte te stellen van de locatie en het risico van een gaslek om deze vervolgens snel te kunnen repareren.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

Direct hulp van een expert

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.