Inspecteren van de voor- en achterkant van materialen

De COAST is een hybride sensor van Sensor Instruments geschikt voor het doen van zowel een kleurmeting als een structuurmeting van oppervlakten en daarmee de voor- en achterzijde van materialen te onderscheiden.
Inspecteren van de voor- en achterkant auto materialen

Kleur- en structuurverschillen onderscheiden op allerlei materialen en producten

Veel materialen of producten hebben een voor-en achterkant met verschillen in kleur en structuur. Denk hierbij aan leer voor het interieur van auto’s, maar ook tapijten, papieren vellen enz. Het kan zo zijn dat de voorkant blauw is en de achterkant groen. De structuur van leer kan aan de voorkant ruw zijn en aan de achterkant glad. Bij deze materialen is het belangrijk dat ze in de juiste richting en met de juiste kant naar boven of onder worden gebruikt. Een COAST kleur- en structuursensor van Sensor Instruments is geschikt voor het inspecteren van de voor- en achterkant van materialen. Deze sensor is in staat om naast het onderscheiden in kleur ook te onderscheiden tussen de verschillen in structuur van materialen. Zelfs de verschillen in het materiaal die het blote oog niet kan waarnemen kunnen worden herkend door de sensor.

Hybride sensor in staat om oppervlakte te inspecteren

De COAST-56-45°-VIS-IR4 is een hybride sensor van Sensor Instruments. Deze is in staat om zowel een meting van de kleur als de structuur van een oppervlak uit te voeren. In deze applicatie inspecteert en herkent de sensor de voor- en achterzijde van materialen. De meting is snel en nauwkeurig op 56 mm afstand tot het materiaal en met een 20 mm spotgrootte.

Deze sensor bestaat uit twee type geïntegreerde sensoren die alleen worden gesynchroniseerd door het LED-ringlicht, maar verder werken de sensoren onafhankelijk. Hierbij meet de ene sensor de kleur (en eventueel de glans) van het oppervlak en de andere sensor de structuur. De kleurmeting en de structuurmeting worden nooit tegelijk uitgevoerd. Daarnaast is de sensor in-line (direct in het productieproces) te gebruiken. De sensor is voorzien van 5 digitale uitgangen (NPN/PNP en NO/NC).

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Inspecteren van de voor- en achterkant van materialen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag